Bijgewerkt: 24 juni 2024

KLM verwelkomt winnend Nuna4 Team

Nieuws -> KLM

Bron: KLM / Nuna4 Team
15-11-2007

Namens KLM heeft Chief Information Officer, de heer Boet Kreiken, de winnaars van de Solar Challenge 2007 donderdagochtend (15 november 2007) vroeg op Schiphol verwelkomd. Hij feliciteerde het elfkoppige team door te benadrukken dat zij hadden laten zien dat vervoer en schone energie heel goed samengaan.

KLM sponsort de Nuna4 vanwege het duurzame en innovatieve karakter van de race. Net als het Nuon Solar Team is KLM voortdurend op zoek naar duurzame vormen van transport, waardoor ze de uitstoot van CO2 verder kan terugdringen. Samen met Wereld Natuur Fonds Nederland draagt KLM de visie uit dat ook in de luchtvaart milieubeleid anders kan.

Nuna Amstelveen
(Fotograaf Hans Peter van Velthoven - 2007)

Nuna4 coureur Oliver van der Meer verovert de 3de startpositie tijdens de kwalificatie voor de World Solar Challenge 2007 op "Hidden Valley Race Track"


KLM werkt nauw samen met de TU Delft op het vlak van innovatie. Bij de ontwikkeling van de Nuna4 wordt veel gebruikgemaakt van ontwikkelingen in de luchtvaarttechniek, wat ook terug te zien is in de samenstelling van het Nuna4-team dat aan de race deelnam.

Van de elf deelnemers studeren er vier lucht- en ruimtevaarttechniek. KLM onderhoudt ook een leerstoel op dit gebied bij deze faculteit van de TU Delft die onderzoek doet naar innovatieve technieken en producten voor de luchtvaart.

Externe link: Nuon Solar TeamAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.