Bijgewerkt: 25 juni 2024

KLM-vluchten in het teken van Nederland

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
29-09-2012

In de maanden oktober en november staan alle KLM-vluchten vanuit Amsterdam voor het derde jaar in het teken van Nederland. Dan vindt namelijk het 'From Holland' festival plaats, dit jaar met aandacht voor producten en het boerenambacht van Hollandse bodem.

“KLM kiest ook dit jaar voor het thema Holland, onze passagiers waarderen het Nederlandse karakter van het festival. Het thema ‘van eigen bodem en zee’ past goed bij KLM’s gedachte over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De producten zijn echt Hollands en vers. Met het festival benadrukt KLM de kenmerkende Nederlandse aard en laat passagiers zoveel mogelijk “Holland” beleven tijdens de reis”- Erik Varwijk, Managing Director KLM.

snoekbaars Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2012)

Gebakken snoekbaars in een restaurant


De maaltijden die KLM tijdens het festival op intercontinentale vluchten in de World Business Class (WBC) vanuit Amsterdam serveert, bestaan uit allerlei producten afkomstig van Nederlandse (vis)boeren en leveranciers. Zo serveren we Willem van Oranje aardappelen uit de Flevopolder, Reypenaer kaas uit Woerden en wijn uit Zeeland.

De desserts zijn ontwikkeld door Huize van Wely. Ook de snoekbaars met het keurmerk Zuiderzeezilver is gevangen in het IJsselmeer en Markermeer. In de menu’s worden bovendien Nederlandse groente en fruit verwerkt uit het herfstseizoen.

De service in de European Business Class is in lijn met die van de WBC. Passagiers krijgen hier de keuze uit een kleinere selectie streekproducten met als thema ‘A touch of Dutch’ en kunnen ook genieten van de heerlijke Huize van Wely desserts. In Economy Class op Europa komt de Nederlandse ‘touch’ terug in onder andere grote stroopwafels, kaascrackers en broodjes met Beemsterkaas.

Ook de maaltijden in de Intercontinentale Economy Class zijn typisch Hollands. Op het menu staan onder andere rode kool met rundergehaktballetjes en een smakelijke vismaaltijd met Hollandse kaassaus die het Nederlandse erfgoed benadrukt. De Hollandse producten zijn beschikbaar naast de internationale maaltijden die KLM aan boord serveert. Tijdens de reis kunnen passagiers zich vermaken met Nederlandse films, muziek en programma’s via het Inflight Entertainment Systeem.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.