Bijgewerkt: 12 juni 2024

KLM voert tien succesvolle testvluchten uit

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
18-04-2010

KLM heeft dit weekeinde in totaal tien testvluchten met succes uitgevoerd. De vluchten moeten uitwijzen of de kwaliteit van de atmosfeer veilig vliegverkeer toestaat. Alle toestellen zijn inmiddels aan een technische inspectie onderworpen. KLM heeft de resultaten van de vluchten van vandaag aan de Inspectie van Verkeer en Waterstaat bekendgemaakt.KLM voerde op zaterdagavond 17 april 2010 al een geslaagde testvlucht uit in het Nederlandse luchtruim. De resultaten van de technische inspectie bevestigden dat de vlucht zonder enig probleem is verlopen. Op basis van deze informatie heeft de Inspectie Verkeer en Waterstaat besloten toestemming te geven om zondag opnieuw testvluchten uit te voeren.

De eerste vlucht is zondagochtend om ongeveer 06.30 uur vertrokken naar Düsseldorf. Het vliegtuig had geen passagiers aan boord. Wel zaten twintig bemanningsleden aan boord. Deze bemanning heeft tot zondag begin van de middag zeven gestrande toestellen uit Düsseldorf terug gevlogen naar Schiphol.

President-directeur Peter Hartman van KLM benadrukt dat het hier gaat om testvluchten. Dat wil dus niet zeggen dat regulier luchtverkeer mogelijk is. Daarover moet de Inspectie Verkeer en Waterstaat uitspraak doen in overleg met Europese autoriteiten. KLM hoopt zo gauw mogelijk toestemming te krijgen om een deel van de operatie weer te starten en haar passagiers op hun bestemming te krijgen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.