Bijgewerkt: 25 juni 2022

KLM-vrijwilligers: Cycling Blue for Kenya

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
06-05-2009

2009 is een feestelijk jaar voor KLM. Op 7 oktober 2009 is het namelijk 90 jaar geleden dat de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij werd opgericht. KLM organiseert verschillende jubileumactiviteiten. In de maand mei staat het goede doel Cycling Blue for Kenya op het programma. Het project richt zich op het financieren van fietsen voor kinderen in Kenia die meer dan tien kilometer van school wonen. Om zo veel mogelijk geld in te zamelen, organiseren KLM vrijwilligers activiteiten waaraan iedereen kan deelnemen.

Fiets Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Een blauwe fiets


Cycling Blue is een project waarin de fiets centraal staat. Het project bestaat uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel is een opleiding om fietsenmaker te worden inclusief het opzetten van een fietswerkplaats in Kenia. Een ander onderdeel is het financieren van fietsen voor Keniaanse kinderen die meer dan tien kilometer van school wonen.

KLM werkt bij deze projecten samen met de stichting Cycling Out of Poverty. Ze kiest voor het Cycling Blue project omdat de typische Nederlandse oplossingsgerichtheid en ondernemerschap KLM aanspreekt. Het project draagt bovendien bij aan de millenniumdoelstelling van de Verenigde Naties: alle kinderen naar school.

KLM organiseert drie evenementen waarvan de opbrengsten zijn bestemd voor Cycling Blue. Het eerste evenement is een spinning marathon op zondag 10 mei. Deze vindt plaats in het Amstelpark/Achmea Health Center in het Amsterdamse Bos en bestaat uit zes blokken van een uur.

Op zondag 24 mei2009 is er een Charity Party “Out for Africa” in Club Panama in Amsterdam met onder anderen DJ Roog. Tenslotte wordt op woensdag 27 mei op Strand Zuid in Amsterdam een lezing gegeven door wereldfietser Frank van Rijn.

De evenementen zijn te vinden op www.klm.nl/dereisAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.