Bijgewerkt: 24 juni 2024

KNMI meldt code geel op 21 mei 2024

Nieuws -> Weer

Bron: KNMI
21-05-2024

In de tweede helft van dinsdagmiddag 21 mei 2024 onweersbuien ontstaan in het zuiden, in de avond ook in het midden en westen (code geel = gevaarlijk weer)- meldt het KNMI (Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut.)

Vanochtend kan het met name in Zeeland eerst nog plaatselijk mistig zijn, maar deze mist lost snel op. Het wordt vrij zonnig, alleen in het zuiden en zuidwesten is er wat meer bewolking. In de noordelijke helft staat een matige wind uit het oosten, elders is er weinig wind.

Foto Amstelveen
(Bron KNMI - 2024)

In de tweede helft van dinsdagmiddag 21 mei 2024 ontstaan onweersbuien in het zuiden, in de avond ook in het midden en westen

Vanmiddag zijn er in de noordelijke helft van het land zonnige perioden en blijft het op de meeste plaatsen droog. In het zuiden raakt het in de loop van de middag bewolkt en ontstaan enkele regen- en onweersbuien. Bij deze buien zijn hagel en windstoten mogelijk en kan er in korte tijd veel regen vallen. De maximumtemperatuur ligt rond 25°C, in het uiterste zuiden enkele graden lager. De wind is overwegend matig en komt uit het noorden tot oosten. In het Waddengebied staat een vrij krachtige wind uit het noordoosten. Bij onweersbuien kunnen windstoten optreden tot ongeveer 70 km/uur.

Vanavond breiden de regen- en onweersbuien zich over het hele land uit. Plaatselijk kan veel regen vallen en zijn ook hagel en windstoten mogelijk. In het noorden staat een matige oostenwind, in het noordelijk kustgebied is de wind vrij krachtig. Elders is er weinig wind, maar bij onweersbuien kunnen windstoten optreden tot ongeveer 70 km/uur.

Bij de onweersbuien kan plaatselijk in een uur meer dan 30 mm regen vallen en is hagel van 1 tot 2 cm doorsnede mogelijk. Bovendien worden plaatselijk windstoten tot rond 70 km/uur verwacht.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.