Bijgewerkt: 29 maart 2024

KPN breidt glasvezelnetwerk uit in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
28-07-2021

In september 2021 start KPN met de uitrol van het glasvezelnetwerk in Amstelveen. Op dit moment zijn de voorbereidingen gereed om Bankras en Kostverloren van glasvezel te voorzien.

Netbeheerder KPN informeert bewoners over de uitrol van het netwerk en de werkzaamheden die hiervoor nodig zijn. KPN verstuurt brieven en gaat langs in de wijk. Per fase treden zij met bewoners in contact. Ook is er door KPN een project-specifieke website gecreëerd, https://www.kpnnetwerk.nl/service-en-contact/  en https://www.kpnnetwerk.nl/glasvezelupdate/stream/amstelveen---bankras-en-kostverloren-20210708/  waarop vragen gesteld kunnen worden en antwoorden komen te staan.



De uitvoerende partij kan ongeveer 400 meter glasvezel-tracé per dag aanbrengen. Alle projecten in het werkgebied en de toekomstige fases zijn in kaart gebracht voor de werkvoorbereiding. Zo ontstaat er geen extra overlast door het opnieuw opengraven van grond na werkzaamheden die daar net zijn afgerond. De aanleg van glasvezel wordt gecombineerd met de herinrichtingsprojecten Frans Halsbuurt, Schilderswijk en Vliegeniersbuurt. Alle toekomstige projecten worden aangemeld zodat de uitrol van het glasvezelnetwerk en de voorbereiding van de overige projecten integraal kan worden uitgevoerd. Nadat de eerste wijk glasvezel heeft, evalueren wij de aanleg ervan.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.