Bijgewerkt: 2 december 2023

KPN gaat het kabelnetwerk in Amstelveen verbeteren

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
17-02-2014

Om hogere internetsnelheden te kunnen regelen voor zijn klanten, gaat Telecomaanbieder KPN vanaf maart 2014 zijn kabelnetwerk in Amstelveen sterk verbeteren. In nieuwe wijken worden glasvezelnetwerken aangelegd. In bestaande buurten zal het bestaande kopernetwerk aanzienlijk worden verbeterd. De wijken Waardhuizen, Groenelaan en Middenhoven komen als eerste aan bod.

Ook bij het verbeteren van het kopernetwerk gaat glasvezel een rol spelen. Vanuit de telefooncentrale komt er namelijk glasvezel naar de verdeelkasten in de buurten. Deze kasten worden zodanig aangepast, dat zij door de bestaande koperen kabels hogere snelheden kunnen leveren. Op deze manier wordt het netwerk geschikt gemaakt voor zogenaamde Triple Play: Interactieve TV, bellen en internet.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Jan-Willem Groot, (CDA) wethouder Economische zaken


De moderne maatschappij vraagt steeds meer om snelle toepassingen van bijvoorbeeld internet. Zo vraagt het zogenaamde ‘nieuwe werken’, dat mensen op verschillende locaties aan het werk kunnen zijn. En ook de bijdrage die bijvoorbeeld ICT kan leveren aan een betere zorg, (doordat van afstand er contact kan zijn tussen bijvoorbeeld patiënt en arts), vragen om snellere verbindingen.

Wethouder Jan-Willem Groot (CDA): “Goed, dat het kabelnetwerk van KPN aangepast gaat worden aan de eisen van deze tijd, en aan de toekomst. Meer en meer zullen bewoners en bedrijven afhankelijk zijn van een goede infrastructuur. Met deze aanpassingen zullen veel Amstelveense inwoners er op vooruit gaan.”

De eerste aanpassingen zullen worden gedaan in de wijken die nu de laagste bandbreedtes hebben zoals Waardhuizen, Middenhoven en Groenelaan. De noodzakelijke werkzaamheden die horen bij het aanpassen van bijvoorbeeld de verdeelkasten in de buurt, zullen tijdig aan de inwoners worden gecommuniceerd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.