Bijgewerkt: 15 juni 2024

KVA delft het onderspit in derby tegen AW.DTV

Nieuws -> Sport

Bron: Jorrit de Haas KVA
25-09-2012

Korfbal Vereniging Amstelveen 1 heeft op zondag 23 september 2012 de derby tegen het Amsterdamse AW.DTV (de Amsterdamse korfbalvereniging AW.DTV, een fusie-vereniging van Allen Weerbaar (AW) en De Twee Vijfjarigen (DTV) met 12-18 verloren. Op een ietwat winderig en fris veld bleek KVA 1 goed in staat te zijn om het koploper AW.DTV 1 lastig te maken tot en met de eerste helft.

Na rust schakelden de gasten een tandje bij wat al gauw resulteerde in een voorsprong van vijf doelpunten in het eerste kwartier na rust. Hierna hielden beide ploegen elkaar weer in evenwicht wat een 12-18 nederlaag voor KVA 1 betekende.

Vele KVA- en AW.DTV-supporters plus vele oude bekenden waren deze zondag naar het KVA-veld getogen om beide ploegen in een onderling duel aan het werk te zien. AW.DTV 1 was als favoriet naar Amstelveen afgereisd.

kva  Amstelveen
(Foto KVA - 2012)

Korfballers op het veld


De Amsterdammers behaalden immers de volle 6 punten uit de eerste drie duels, terwijl KVA 1 slechts 1 punt wist te verzamelen uit even zoveel duels. Een lastige opgave dus voor onze hoofdmacht, die tevens Petra Bos miste vanwege een griepje. Daniëlle Raadschelders was haar waardige vervangster deze wedstrijd en speelde een behoorlijke wedstrijd.

Na een oponthoud van ruim een half uur (de scheidsrechter bij de vorige wedstrijd had vertraging) konden beide ploegen omstreeks 15:00 uur beginnen aan hun vierde competitieduel van dit seizoen. KVA 1 begon messcherp, want Dennis de Jong scoorde na luttele seconden al de eerste goal namens KVA 1. Een goed begin van een lastig duel. AW.DTV (met oud-Korfbal League-spelers Steffen Pang en Ilona van den Berg in de basis) maakte echter snel weer gelijk.

AW.DTV 1 liet zien over ongelooflijk veel kwaliteit te beschikken en speelde af en toe met een duidelijk hoger baltempo dan KVA 1. Ondanks het verschil in kwaliteit lukte het de bezoekers niet om weg te lopen van KVA 1. AW.DTV 1 kwam wel op voorsprong maar KVA 1 kon aardig aan blijven haken. Met een tussenstand van 7-9 zochten beide ploegen de kleedkamers op.

In de eerste 5 minuten na rust werd KVA door de bezoekers op een achterstand van vijf doelpunten gezet en een gat leek definitief geslagen. Gelukkig liet KVA niet over zich heen lopen en beet het aardig van zich af. Met af en toe goed aanvalspel en goede schoten kon de ploeg blijven aanhaken bij het eveneens goed spelende AW.DTV 1. Het verschil tussen beide ploegen bleef echter ongeveer 5 doelpunten.

Met nog ongeveer 15 à 10 minuten te gaan paste de AW.DTV-coach nog 4 wissels toe, en ook KVA 1 coach Eric Geijtenbeek wisselde tweemaal. Petra Bos verving Anouschka Bals en Jan Kea verving Patrick de Jong. Met in totaal dus 6 nieuwe spelers in het veld bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd. De wedstrijd was echter ook wel gespeeld en voor AW.DTV 1 hoefde het niet meer zo nodig. De wedstrijd eindigde zo in een terechte 12-18 overwinning voor de bezoekers. KVA 1 speelde echter een redelijk goede wedstrijd en liet zien dat het op dit niveau thuis hoort. Helaas blijft het wel staan op 1 punt, maar wie weet komt daar volgende week in het thuisduel tegen Sporting Delta 1 verandering in.


Korfbalinstuif voor kinderen

Korfbal Vereniging Amstelveen (KVA) organiseert op woensdag 24 oktober 2012 een korfbalinstuif voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Op onze drie splinternieuwe kunstgrasvelden kan je onder leiding van ervaren trainers kennis maken met de sport, en natuurlijk de vereniging.

KVA werkt samen met o.a. Kinderrijk en Sportcentrum VU en ook zij zullen op deze korfbalinstuif aanwezig zijn. Kinderrijk heeft een BSO (Buitenschoolse Opvang) gevestigd in de kantine van KVA, en Sportcentrum VU zorgt er voor dat jeugdleden van KVA op een gezonde en verantwoorde manier sporten

De toegang is gratis en u kunt zonder inschrijving spontaan langskomen om uw kind(eren) te laten deelnemen aan deze instuif. Wij zijn gevestigd aan Startbaan 1 in Amstelveen, en onze velden liggen naast de Atletiek Vereniging en zijn omringd door de wielerbaan. Meer informatie kunnen wij u bieden op de dag zelf of op onze website: www.kvaweb.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.