Bron: Amstelveens Nieuwsblad
26-10-2006

KORFBAL

In de laatste veldwedstrijd van dit jaar heeft KVA (Korfbal Vereniging Amstelveen) haar koppositie flink verstevigd. Zelf wonnen de Amstelveners thuis van Phoenix, terwijl naaste concurrent Pernix opnieuw puntverlies leed door in Leiden van EKVA te verliezen.

Het werd afgelopen zondag een doelpuntrijke wedstrijd aan de Startbaan. Ondanks een 0-2 achterstand was KVA de betere ploeg en naarmate de eerste helft vorderde werd dat ook in doelpunten uitgedrukt. Toch had de voorsprong van 10-7 bij rust groter moeten zijn. Vooral in verdedigend opzicht lieten de Amstelveners nogal wat steekjes vallen.

Ook na rust domineerde KVA, hoewel een slordige verdediging genoeg kansen bood aan Phoenix. De ploeg uit Zoetermeer kwam echter nooit dichterbij dan twee doelpunten.

De eindstand 19-16 doet vermoeden dat KVA een lastige middag had doch dat was geenszins het geval, hiervoor was de ploeg van coach Frits Wip veel te sterk.

De Amstelveners vertoefden blijkbaar met hun gedachte al bij de zaalcompetitie waarin het gaat acteren in de Overgangsklasse. Door de resultaten van afgelopen weekend staat KVA ruim aan kop met vijf punten voorsprong op de nr. 2 Pernix. Doelpunten KVA: Dennis de Jong 7, Anne Pottuyt 5, Bart Pottuyt 3, Menno Dobber 2, Marjolein van Mourik, Jelly Lindenboom 1.

Op zaterdag 12 november 2006 start de zaalcompetitie. De eerste thuiswedstrijd van KVA wordt gespeeld in de Bankrashal tegen het Haagse Futura.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.