KVA wint belangrijk 'vierpunten-duel' van KV Tilburg

Nieuws -> Sport

Bron: KVA
08-10-2012

Korfbal - KVA (spelend in de rode reserveshirts) heeft op zondag 7 oktober 2012 het zeer belangrijke competitieduel tegen KV Tilburg met 12-13 weten te winnen. Zowel KVA als KV Tilburg stonden voorafgaand aan deze wedstrijd met slechts één punt op een gedeeld laatste plaats in de Overgangsklasse B. Dankzij deze overwinning is de laatste plaats overgedragen aan KV Tilburg en kan KVA voorzichtig weer omhoog kijken.

kva Amstelveen
(Foto KVA - 2012)

KVA speelt tegen Tilburg

KVA opende sterk in Tilburg en zette de thuisploeg flink onder druk. Vooral de aanvallers Pailien Kusters en Dennis de Jong schoten met scherp, waardoor KVA direct een voorsprong kon nemen op de tegenstander. Gedurende de eerste helft werd deze voorsprong uitgebouwd naar een 5-10 ruststand.

Ondanks de redelijke voorsprong met rust, lukte het KVA niet om de goede lijn in de tweede helft direct door te trekken. De coach van KV Tilburg had blijkbaar een donderspeech gehouden in de rust, want KV Tilburg daarentegen opende de tweede helft erg sterk. Zo kwam de thuisploeg zelfs terug tot 9-10 in het voordeel van KVA.

Jelly Lindeboom werd intussen ingebracht voor Anouschka Bals en bij een 11-12 voorsprong voor KVA gooide eerstgenoemde de 11-13 binnen. In de laatste minuut benutte KV Tilburg nog een strafworp, maar een overwinning kwam voor KVA niet meer in gevaar waardoor er met 12-13 gewonnen werd.

Deze overwinning is de eerste voor KVA dit veldseizoen, maar wel een heel belangrijk. Op zaterdag 13 oktober 2012 komt De Meervogels uit Zoetermeer op bezoek in Amstelveen. Wie weet kan er dan opnieuw gewonnen worden. Die wedstrijd begint om 15:30 uur.

KVA (spelend in de rode reserveshirts) heeft op zondag 7 oktober 2012 het zeer belangrijke competitieduel tegen KV Tilburg met 12-13 weten te winnen

Op woensdag 24 oktober (herfstvakantie) organiseert Korfbal Vereniging Amstelveen (KVA) een korfbalinstuif voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Deze instuif duurt van 15:30 uur t/m 17:00 uur en vindt plaats op onze 3 splinternieuwe kunstgrasvelden recht voor ons moderne clubhuis.