KVA wint dankzij supersub van Roda

Nieuws -> Sport

Bron: KVA
20-12-2011

Softbal- KVA Korfbal Vereniging Amstelveen nam het in de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar thuis op tegen Roda uit Westzaan op 18 december 2011. In de eigen Nieuwe Bankrashal waren er iets minder toeschouwers aanwezig dan bij de vorige thuiswedstrijden. Dit kwam vooral doordat enkele senioren en juniorenteams tegelijkertijd een uitwedstrijd speelden. KVA en Roda stonden voorafgaand aan deze wedstrijd op een gedeelde tweede plaats.

Petra Bos was overigens nog steeds uitgeschakeld door haar gebroken pols, en werd andermaal vervangen door Anouschka Bals. Roda dat gesteund werd door redelijk veel meegereisde supporters startte uitstekend in deze wedstrijd. De dames van de gasten kwamen snel en makkelijk tot scoren, terwijl er bij KVA aanvallend gezien veel mis ging.

Verdedigend hield KVA het tweede gedeelte van de eerste helft wel aardig dicht, maar aanvallend bleef het spel matig. Roda stond naar verloop van tijd zelfs met 1-5 voor. De frustratie droop er af bij KVA, en Roda had het gevoel de wedstrijd redelijk te controleren. Gelukkig wist KVA in de slotfase van de eerste helft wel de korf te vinden, waardoor er een 4-7 ruststand op het scorebord te zien was.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De softbal nadert de korf

Na rust was het de taak aan KVA om zo gauw mogelijk de achterstand op Roda te verkleinen. Dat ging echter erg moeizaam waardoor KVA-coach Frits Haan zich genoodzaakt voelde om een aantal keer te wisselen. Bart Mostard kwam erin voor Menno Dobber om te rebounden, en Patrick de Jong maakte zijn rentree in KVA 1 nadat hij inviel voor Bob van Iersel. Na deze twee mutaties kreeg KVA iets meer rust in het spel, en kroop het langzaam dichterbij.

De dames van KVA lieten in de slotfase hun klasse zien door een aantal maal te scoren uit een doorloopbal, of zij kregen een strafworp mee uit een van deze acties. KVA kwam hierdoor met nog 3 minuten te spelen op 11-11 en ineens was alles nog mogelijk. Tom de Beurs maakte zijn debuut in KVA 1 toen hij bij het wisselen van vakken inviel voor Fabian Geveke en niet viel later nam Danielle Raadschelders nog de plek in van Anne Pottuyt.

Zoals gezegd speelden beide teams nog voor de volle winst, waardoor er een hectische slotfase ontstond in de Nieuwe Bankrashal. Het was echter supersub Tom de Beurs die 1 minuut voor tijd met een onmogelijke onehander uit een doorloopbalactie de bal omhoog gooide en de bal weer kaarsrecht door de korf zag vallen. 12-11 voor KVA en de Nieuwe Bankrashal ontplofte van geluk. Hierna was het Roda dat met een vrije bal nog een goede kans had op de gelijkmaker, maar deze werd gemist.

KVA won dus met 12-11 van Roda, na misschien wel de slechtste wedstrijd gespeeld te hebben van dit seizoen. Een gestolen overwinning of niet, de 2 punten zijn wel lekker binnen. Helemaal fijn was het om te horen dat koploper ZKV in eigen huis verloren had van Sporting Delta waardoor KVA en ZKV nu beide koploper zijn in de Eerste Klasse. Nu even een paar weken rust voor KVA 1 (en trouwens voor heel KVA) alvorens het team van Frits Haan op zondag 8 januari 2012 de uitwedstrijd speelt tegen laagvlieger DKC uit Delft.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.