Bijgewerkt: 28 april 2024

Kans voor jonge IT talenten uit Amstelveen tijdens cybersecurity-maand

Nieuws -> Technologie

Bron: Gemeente Amstelveen
04-10-2023

In de topsport is het een bekend fenomeen: talentdagen. Tijdens de ‘cybersecurity-maand’ oktober worden ook talentdagen georganiseerd in de IT-sector. Op zaterdag 14 oktober 2023 vindt bij Cisco - Amsterdam in Amsterdam-Zuidoost voor het eerst re_BOOTCMP plaats, een evenement speciaal voor IT-talenten tussen de 12 en 25 jaar uit de regio Amsterdam-Amstelland. re_BOOTCMP is een samenwerking tussen gemeenten, politie, scholen en IT-organisaties.



Doel van re_BOOTCMP is IT-talenten van de toekomst te helpen hun vaardigheden verder te ontwikkelen én hun digitale veiligheidsbewustzijn te vergroten. Het idee is afkomstig uit Engeland. RE_BOOTCMP biedt jongeren enerzijds extra kansen op de IT-arbeidsmarkt doordat zij direct in contact te komen met het werkveld. Anderzijds is er ruimte om jongeren bekend te maken met online grenzen en hen ervoor te behoeden de soms dunne grenzen te overschrijden. Jongeren krijgen de kans om hun technische vaardigheden te ontwikkelen en creatieve oplossingen te vinden voor complexe digitale vraagstukken. Naast het talentprogramma voor de jongeren met bijzondere IT-skills is er een apart programma voor ouders/verzorgers en docenten. Want omgaan met talent vraagt ook van de omgeving een nieuwe set aan vaardigheden. Daarin wordt ondersteuning geboden.

Kraak de game. Op het evenement kunnen de jongeren trainingen volgen over cybersecurity, ethisch hacken en de gaming industrie. Ook kunnen zij meedoen aan digitale challenges en een sessie “Gamen met de politie”. Om een uitnodiging voor RE_BOOTCMP te bemachtigen moeten zij de toelatingsgame kunnen kraken. Lukt dat, dan ontvangen zij de re_B00TCMP-uitnodiging. Kijk voor de game en alle informatie op: re-b00tcmp.nl/.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.