Bijgewerkt: 26 november 2022

Keep the Soul & Jazz Alive concert in Amsterdam

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Stichting Tpodium
14-05-2015

Tweede Pinksterdag 25 mei 2015 is er een speciaal gratis toegankelijk concert in het Vondelpark Openluchttheater, Amsterdam Keep the Soul & Jazz Alive - The Radio 6 Concert. Muzikale oproep van de soul- en jazzwereld om NPO Radio 6 Soul & Jazz te laten voortbestaan.Op 25 mei (tweede Pinksterdag) roept de fine fleur van de Nederlandse soul & jazz de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) en de politiek op om NPO Radio 6 Soul & Jazz NIET op te heffen. Er moet een publieke zender voor soul & jazz blijven! Het concert is een initiatief van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Door middel van dit speciale gratis toegankelijke  Radio 6 Concert ‘Keep the Soul & Jazz Alive’ in het Amsterdamse Vondelpark Openluchttheater willen alle betrokken artiesten een signaal afgeven.

Deze artiesten zullen die dag NPO Radio 6 Soul & Jazz een muzikaal hart onder de riem steken: Myles Sanko (UK), Ruben Hein, Paul van Kessel en Edwin Rutten, Kim Hoorweg, Sabrina Starke, Mathilde Santing, Janne Schra, Ntjam Rosie en saxofonist Benjamin Herman en vele anderen. Er worden nog meer namen aan de line up toegevoegd.

Foto Amstelveen
(Bron Vondelpark Openluchttheater - 2014)

Concert in het Vondelpark Openluchttheater in de zomer van 2014


Juan Martinez, zakelijk leider van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw roept iedereen op naar het gratis toegankelijke concert te komen: “We willen een groot signaal afgeven, dus hoe meer zielen (soul- en jazzfans) er die dag in het park staan, des te beter.” Volgens Martinez is NPO Radio 6 onmisbaar voor de Nederlandse muziek scene: “Het is hét platform voor heel veel Nederlandse artiesten, podia en festivals die op deze manier met het publiek in aanraking komen, die kunnen straks nergens meer terecht. Veel mensen leren nieuwe muziek kennen via de zender. Het is toch ondenkbaar, dat er straks geen jazz meer te horen zal zijn op de nationale radio?”. Radio 6 Soul & Jazz zal ‘Keep the Soul & Jazz Alive’, The Radio 6 Concert LIVE uitzenden. De presentatie wordt verzorgd door DJ’s Winfried Baijens en Angelique Houtveen. Adres: Vondelpark Openluchttheater Vondelpark 5a, Amsterdam.

PS: Morgen –vrijdag 15 mei 2015 - voeren wij het Latin jazz concert uit met PARADIGM in wijkcentrum De Bolder in Amstelveen. Vrijdag 29 mei 2015 = grande finale met de Amstel Big Band in Noorddamcentrum in Amstelveen-Bovenkerk.

NPO Radio 6

NPO Radio 6 is een radiostation van de Nederlandse Publieke Omroep, dat sinds 4 september 2006 uitzendt via het kabel-, satelliet, DVB-T en DAB+-kanaal, dat daarvoor werd gebruikt door de Concertzender. De Concertzender is blijven uitzenden via een eigen kanaal. De studio van NPO Radio 6 is gevestigd op de derde etage van het gebouw de Peperbus op het Media Park in Hilversum. Dit is de voormalige studio van NPO 3FM.

De programmering bestaat uit programma's van de KRO, AVROTROS, VARA, NTR, VPRO, PowNed, MAX en EO en het muzikale format van de zender bestaat uit soul en jazz. Naast de reguliere programmering zendt Radio 6 elk jaar (live) uit vanaf North Sea Jazz, Noorderslag en diverse kleinere festivals waar soul- en jazzmuziek prominent aanwezig zijn. Met De Zwarte Lijst heeft het station een jaarlijks terugkerende muzieklijst en het reikt jaarlijks de Soul & Jazz Awards uit aan Nederlands grootste soul- en jazzartiesten.

Vanaf 1 januari 2014 gaat de programmering flink op de schop vanwege nieuwe bezuinigingen bij o.a. NTR en VPRO. Jonge talenten krijgen prominente plaatsen in de programmering naast gevestigde namen. Ook wordt het aantal uren live radioprogramma's flink opgeschroefd. Op 5 maart 2015 maakte de NPO bekend, dat er moet worden bezuinigd en dat Radio 6 per 1 januari 2016 wordt opgeheven. Het station is te duur en trekt te weinig luisteraars.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.