Bijgewerkt: 25 mei 2024

Kees van Kooten leest voor in de bibliotheek

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelland Bibliotheken
11-06-2011

Op vrijdag 17 juni 2011 komt niemand minder, dan Kees van Kooten naar de bibliotheek aan het Stadsplein. Hij zal deze avond tijdens zijn optreden voorlezen uit oud en nieuw werk en behandelt de actualiteit van de dag. Ook projecteert en becommentarieert hij ontwikkelingen in de kunst en ons dagelijks leven en breekt hij een lans voor minder bekende dichters en prozaschrijvers als Billy Collins, Garrison Keillor en Craig Brown. Tijdens de pauze is er boekverkoop en kunt u uw boek laten signeren.

van Kooten Amstelveen
(Bron Amstelland Bibliotheken - 2011)

Cornelis Reinier (Kees) van Kooten (1941) is een cabaretier en schrijver


Kees Van Kooten (1941) werd vooral bekend door zijn samenwerking met collega Wim de Bie. Met hem vormde hij het duo Koot en Bie dat jarenlang programma’s voor de VPRO op televisie maakte. Hun samenwerking begon al op de middelbare school en ze hebben talloze satirische programma’s gemaakt, zoals het nog immer populaire Keek op de Week. Van Kooten debuteert al in 1968 met zijn eerste boek Treitertrends. Op het moment dat hij in 1998 stopt met televisie om zich volledig aan het schrijven te wijden, heeft hij al talloze boeken gepubliceerd.

Veelzijdig als hij is schrijft hij, naast satirisch werk als Modermismen, ook ontroerende autobiografische werken, zoals Annie (2000) over zijn overleden moeder. Kees van Kooten heeft niet alleen als duo met Wim de Bie maar ook solo vele prijzen en eerbetuigingen ontvangen, zoals de Nipkowschijf en de Haagse Littéraire Witte prijs.

Op het moment van schrijven waren er nog kaarten beschikbaar voor de voorstelling van Kees van Kooten. Kijk op www.amstelland-bibliotheken.nl voor de actuele stand. Bibliotheek Amstelveen Stadsplein, vrijdag 17 juni 2011 20.15 – 22.00 uur. Prijs: € 11,50 Pashouders: € 9,- Voorverkoop: € 1,- kortingAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.