Bijgewerkt: 22 maart 2023

Kenturah's Kitchen speelt in het Noorddamcentrum

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Stichting Tpodium
11-10-2015

Het trio Kenturah's Kitchen treedt op vrijdagavond 16 oktober 2015 vanaf 20.00 tot 23.00 uur in Noorddamcentrum. Dit trio bestaande uit pianist Ed Baatsen, bassist Han Slinger en drummer Bert Kamsteeg is een samensmelting van drie doorgewinterde muzikanten die ieder op hun beurt hun sporen in de jazzwereld hebben verdiend.

Pianist Ed Baatsen begint op zijn 8e met pianospelen. Rond zijn 12e raakt hij, geïnspireerd door o.a bluespianist Otis Span, geïnteresseerd in blues en aanverwante stijlen. Een paar jaar later hoort hij Oscar Peterson's 'The Way I Really Play' en wil dan niets anders meer dan jazz spelen. Dit op zichzelf is een voorbeeld van hoe pure inspiratie een mens zijn toekomst kan laten bepalen. Als pianist, thuis in vele stijlen, speelt hij afwisselend met talloze bekende jazz musici in Nederland. In 2009 komt zijn eerste CD uit: ‘Close and Personal’In het voorjaar van 2010 richt hij samen met Han Slinger (contrabas) en Bert Kamsteeg (drums)het trio ‘Kenturah’s Kitchen’ op. Dit trio is meteen succesvol: in 2012 worden ze geselecteerd voor de halve finale van de Dutch Jazz Competition in het Bimhuis en ook voor de Jazzdag in LantarenVenster in Rotterdam; dan volgt North Sea Round Town en zendt Radio6 hen in een live uitzending uit bij Mijke’s Middag.

Daarna zijn ze gevraagd voor het zondagochtend programma van de VPRO, Vrije Geluiden. Eind februari 2013 ging Kenturah's Kitchen de studio in en namen zij hun 1e cd op: KLICK! In oktober van dit jaar gaat Kenturah’s Kitchen weer de studio in om hun 2de cd op te nemen. Kenturah’s Kitchen speelt veel eigen werk. Verrassende, frisse, eigentijdse en groovy composities aangevuld met eigenwijze arrangementen van o.a. Coldplay en Krezip(!).

4PLACES2B - JA.ZZ IN DE BUURT & BLUES IN DE WIJK wordt geprogrammeerd door de Stichting Tpodium: www.tpodium.net Optreden van: vrijdagavond 16 oktober 2015 van 20.00 tot 23.00 uur in Noorddamcentrum T. (020) 641 6744 Noorddammerweg 1 1187 CM Amstelveen– Bovenkerk. Bereikbaar met buslijn 171 – halte Brouwerslaan; Er is ruime vrije parkeergelegenheidAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.