Bijgewerkt: 16 april 2024

Kerst Sing-In 2018 in de Paaskerk Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
07-12-2018

Op 16 december 2018 vanaf 14.30 uur wordt traditiegetrouw gezongen van advent naar Kerst, tijdens de Kerst Sing-in in de Paaskerk Amstelveen, Augustinuspark 1. Dit jaar staat dit zangevent in het teken van 200 jaar Stille Nacht. Medewerking wordt verleend door het koor Anthem, Dirk Out (orgel), Peter van Dongen (piano), Johannes Buitenwerf (gitaar) onder muzikale leiding van Leo Kramer.



Ds. Marianne Bogaard draagt enkele kerstgedichten voor. Iedereen is van harte welkom om te komen luisteren en mee te zingen met koor en solisten. In de pauze is er glühwein.  De kerk is open vanaf 14.00 uur en de toegang is gratis. Vrijwillige bijdrage na afloop van de Sing-In. Kijk voor meer informatie www.paaskerk-amstelveen.nl . Adres: Paaskerk,  Augustinuspark 1185 CN Amstelveen

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2018)

Verschillende tekstversies van het liedje Stille Nacht, heilige Nacht


Stille Nacht, heilige Nacht wordt wereldwijd beschouwd als het beroemdste Kerstlied en de belichaming van de kerstgewoonten in Europa. Het werd voor het eerst uitgevoerd in Oberndorf bij Salzburg in 1818 en is sindsdien in meer dan 50 vertalingen wereldwijd verspreid. Van de oorspronkelijke zes verzen worden alleen de eerste, tweede en laatste in de bekende versie gezongen. In 2011 werd de Heilige Nacht door UNESCO erkend als immaterieel cultureel erfgoed in Oostenrijk. In het Nederlands taalgebied zijn er meerdere versies van het lied die gezongen worden. Daarbij is de katholieke versie de meest getrouwe vertaling van de Duitse originele tekst. De protestantse versie - vertaald door Johannes Yserinkhuysen (1858-1935) - is echter geheel anders. Vaak wordt gezegd dat de protestanten de originele tekst (met termen als 'hoogheilige paar', 'eng'len') 'te katholiek' vonden, en daarom een eigen versie schreven.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.