Bijgewerkt: 22 maart 2023

Kerstavond van 2016 begint met Lichtjesnacht op Zorgvlied

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
12-12-2016

Op Kerstavond, zaterdag 24 december 2016 tussen 16.30 uur en 19.30 uur, vindt weer de traditionele Lichtjesnacht plaats op Zorgvlied, Amsteldijk 273 te Amsterdam. Deze traditie op Zorgvlied bestaat al sinds 2002 en is bedoeld om nabestaanden de gelegenheid te geven de kerstdagen te beginnen met het aansteken van een kaarsje voor overleden dierbaren, zodat deze betrokken en herdacht worden bij deze familiedagen. Ook mensen die geen familie, of vrienden hebben die op Zorgvlied begraven liggen, zijn van harte welkom om Lichtjesnacht mee te maken.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2007)

De verlichte aula met brandende korven tijdens de Lichtjesnacht op 24 december 2007 op begraafplaats Zorgvlied


Tijdens Lichtjesnacht is de begraafplaats feeëriek verlicht met honderden lampjes en vuurkorven en er loopt een doedelzakspeler over de begraafplaats. Op het kinderhofje branden fakkels en in de lotusvijver drijven lichtjes. Nieuw dit jaar is dat ook het Crematorion meedoet met lichtjesavond; er is muziek en de omgeving is verlicht. Nabestaanden kunnen onder de luifel een kaarsje branden en een kaartje schrijven voor hun geliefden die dit jaar gecremeerd zijn.

Op de begraafplaats zijn er families die zich verzamelen rond het graf om, compleet met eten en drinken, de kerstdagen in te luiden met hun overleden dierbaren. Kinderen krijgen een lichtje mee om er mee over de begraafplaats te lopen en er is een verkooppunt van kerststukjes en kaarsen. In de aula worden de namen getoond van overledenen die de afgelopen tien jaar op Zorgvlied begraven, of gecremeerd zijn en een zangeres brengt liederen ten gehore.

Bezoekers kunnen desgewenst een geschreven momentum in een van de kerstbomen hangen. Traditioneel biedt Zorgvlied alle bezoekers na afloop warme chocolademelk met een kerstkransje aan. Vanwege het grote aantal bezoekers worden er speciale verkeersmaatregelen genomen. Desondanks een dringend verzoek om zoveel mogelijk met het Openbaar Vervoer, of met de fiets te komen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.