Bijgewerkt: 8 augustus 2022

Kerstboodschap en de apostolische zegen 2016 van Paus Franciscus

Nieuws -> Kerk

Bron: Amstelveenweb/Vaticaan
25-12-2016

Paus Franciscus sprak zijn traditionele kerstboodschap en de apostolische zegen 'Urbi et Orbi' uit, aan de gelovigen die bijeen waren gekomen op het St. Peter's plein in Vaticaanstad in Italië. Ook degenen die naar hem luisterden op radio en televisie op zondag 25 december 2016 konden zijn woorden horen.Urbi et orbi (Latijn: voor de stad (Rome) en voor de wereld) is de traditionele zegen die de paus met Kerstmis en Pasen en bij bijzondere gelegenheden (bijvoorbeeld direct, nadat een nieuwe paus gekozen is, of in een Heilig Jaar), uitspreekt vanaf het balkon van de Sint-Pieter basiliek in Rome, om 12 uur 's middags.

De apostolische zegen, of pauselijke zegen, is een zegen verleend door de paus, hetzij rechtstreeks, hetzij bij delegatie door middel van anderen. Bisschoppen zijn bevoegd om het drie keer per jaar toe te kennen en elke priester kan dit doen voor de stervenden.

Foto Amstelveen
(Bron screenshot - 2016)

Paus Franciscus: 'Om u, lieve broeders en zusters, die zich hebben verzameld op dit plein uit alle delen van de wereld, en met die in de verschillende landen, die gekoppeld zijn aan ons via de radio, televisie en andere communicatiemiddelen, ik bied U mijn groet. Op deze dag van vreugde zijn we allemaal geroepen om het Kind Jezus, dat hoop geeft aan elke persoon, op aarde te aanschouwen. Laten we door Zijn genade, met onze stemmen en onze acties getuigen van solidariteit en vrede. Allen een fijne Kerst toegewenst!'


Paus Franciscus, geboren als Jorge Mario Bergoglio, is sinds 13 maart 2013 de paus van de Rooms-Katholieke Kerk, een positie die inhoudt, dat hij leider van deze kerk, bisschop van Rome en soeverein van Vaticaanstad is. U kunt de volledige Kerstboodschap 2016 van Paus Franciscus hier lezen in het Engels.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.