Bijgewerkt: 14 augustus 2022

Kerstconcert 2013 in de St. Urbanuskerk te Nes aan de Amstel

Nieuws -> Kerk

Bron: Vrienden Urbanuskerk Nes aan de Amstel
09-12-2013

Kerstconcert op zondag 15 december 2013 om 14.15 uur in de Urbanuskerk te Nes a/d Amstel, door Kamerkoor Voci Vivaci o.l.v. Peter Ouwerkerk, m.m.v. Jeroen Koopman - orgel en Job Hubatka - bas

Met veel plezier kondigen wij dit kerstconcert aan in de Urbanuskerk te Nes a/d Amstel en deze middag is een goede gelegenheid om de prachtige, aan de Amstel gelegen neogotische kerk  te bezoeken en tegelijkertijd naar een mooi concert te komen luisteren.

De kerk is ontworpen door Jos Cuypers, zoon van de beroemde Nederlandse bouwmeester P.J. Cuypers; de bouw werd voltooid in 1891. Het interieur is rijk-gedecoreerd en bevat veel kunstschatten.

Wij hopen u en vele anderen op het concert van 15 december 2013 te mogen begroeten. Bij dit concert is er een pauze waarbij o.a. glühwein en warme chocolademelk verkrijgbaar is.

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met: dhr. Joop Quint; tel. 020-6400149 of 0610387188; e-mail: info@vriendenurbanuskerknes.nl. Bezoek ook onze website www.vriendenurbanuskerknes.nl.

Kerstconcert Amstelveen
(Bron Vrienden Urbanuskerk Nes - 2013)

De flyer van het kerstconcert in de St. Urbanuskerk in Nes aan de Amstel


Programma

Once in royal Davids city (David Willcocks (arr.)) koor en samenzang

Nativity Carol (John Rutter) (koor)

L’Adieu des Bergers (Hector Berlioz) (koor)

In the Bleak mid-winter (Harold Darke) (koor)

The Lamb (John Tavener) (koor)

Grosser Herr en Ach mein liebes Jesulein (J.S. Bach: Weihnachtsoratorium) (bas en koor)

God rest you merry, gentlemen (David Willcocks (arr.)) (koor en samenzang)

Pauze

O come all ye faithful (Adeste fideles) (koor en samenzang)

Twee psalmmotetten (Like as the hart en O pray, Herbert Howells) (koor)

The people that walked in darkness (G.F. Händel, uit Messiah) (bas solo)

The angel Gabriel (arr. Malcom Archer) (koor)

Silent Night (arr. David Willcocks) (koor)

Away in a manger (David Willcocks) (koor)

Hark, the hearald/angels sing (David Willcocks (arr.)) (koor en samenzang)

VOCI VIVACI is een Haarlemmermeers kamerkoor dat in april 2009 werd opgericht, toen nog onder de naam Topkoor. Voci Vivaci is gelieerd aan de cultuurinstelling Pier K in Hoofddorp en Nieuw-Vennep. Het koor bestaat uit geschoolde zangers en werkt op projectbasis. Het repertoire reikt van de zestiende tot de eenentwintigste eeuw. Het koor treedt op in heel West Europa. Voor informatie, reacties en audities kunt u contact opnemen via ons e-mailadres info@vocivivaci.nl

Toegangsprijs voor dit concert

De toegangsprijs voor de concerten bedraagt  € 10 per persoon (kinderen gratis). Wij zijn op zoek naar (meerdere) donoren en sponsoren die onze concerten financieel willen ondersteunen. Graag willen wij de concerten blijven organiseren en goede artiesten en gezelschappen hiervoor contracteren.

Ons doel is, dat met de opbrengst van de concerten kan worden bijgedragen aan het onderhoud en de instandhouding van deze zo fraaie kerk die bovendien een Rijksmonument is. Al uw steun blijft daarbij van het grootste belang.

Concertprogramma voor 2014

13 april 2014                Hoorns Byzantijns Mannenkoor

25 mei 2014                 Jong talent: piano, viool, orgel  enz.

6 juli 2014                   Mitsuko Surawatari, piano en Rik Huls, klarinet.

28 september 2014       Blaasoktet Septentriones

26 oktober 2014           Herman Rouw en Wilma Broere, piano 4-handig en solo

21 december 2014        Kerstconcert door Kamerkoor Musica Amsterdam

Alle concerten beginnen om 14.15 uur en duren ongeveer één uur, tenzij anders vermeld. Toegangsprijs: € 10,-- p.p. (kinderen gratis). Raadpleeg voor eventuele wijzigingen de website www.vriendenurbanuskerknes.nl en de aankondiging/advertentie in de plaatselijke media. Adres: St. Urbanuskerk Amsteldijk zuid 145, 1189 VL Nes aan de Amstel (gemeente Amstelveen)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.