Bijgewerkt: 1 augustus 2021

Kerstconcert 2016 van de Amstellandse Cantorij in Titus Brandsmakerk

Nieuws -> Kerk

Bron: Loes Oostenrijk
16-12-2016

Op zondag 18 december 2016 vanaf 20 uur zingt de Amstellandse Cantorij een kerstconcert in de Titus Brandsmakerk, Westelijk Halfrond 1 in Amstelveen. In het donker klinkt Gregoriaans gezang. Met kaarsen komt het koor de kerk in. Daarna hoort u adventsliederen, het Magnificat van Durante en Misericordias Domini van Mozart.

Vervolgens zingt het koor enkele Franse kerstliederen en Engelse Carols. Ter begeleiding is er een instrumentaal ensemble. Het geheel staat onder leiding van Eric Jan Joosse. Het concert duurt ongeveer vijf kwartier. De toegang is gratis. Aan de uitgang wordt gecollecteerd.De Amstellandse Cantorij heeft haar domicilie in Amstelveen en geeft concerten in de regio Amstelland. Over het algemeen geeft het koor twee concerten per seizoen. Naast het traditionele kerstconcert, in de St. Urbanus in Bovenkerk of in de Titus Brandsmakerk in Amstelveen, geeft de cantorij afwisselend een passieconcert of een zomerconcert. Het koor is opgericht in 1974, in Aalsmeer, met als doel ‘de herleving van de kerkmuziek te bevorderen en uitvoeringen ervan te stimuleren’. In de loop der jaren wordt het repertoire breder en komt ook de wereldlijke muziek ruim aan bod.

Willem Vogel is vanaf de oprichting in 1974 tot 2000 de dirigent van het koor, op het koorrepertoire staan veel werken van deze zeer gewaardeerde kerkmusicus. Sinds 2000 is Eric Jan Joosse de dirigent van de Amstellandse Cantorij.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.