Bijgewerkt: 31 maart 2023

Kerstmarkt op het Stadsplein van Amstelveen?

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
13-08-2015

Herbert Raat(VVD) wethouder van het Stadshart en Maaike Veeningen, (D66) wethouder Economische Zaken informeren de leden van de gemeenteraad van Amstelveen:

Geachte leden van de gemeenteraad,

Vanuit uw gemeenteraad leeft al jaren de wens om een kerstmarkt op het Stadsplein te houden. Momenteel lijkt de kans zich voor te doen om de hele maand december een kerstmarkt, samen met een ijsbaan en Serious Kerst, op het plein te ontvangen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2006)

Schoonrijders op het ijs in 2006 in het Stadshart


Vanzelfsprekend zijn wij hier erg enthousiast over. Meer reuring op het plein is goed voor Amstelveners en ondernemers. Amstelveners en ondernemers. Wij zijn dan ook bereid de vrijdagmarkt hiervoor te verplaatsen en de marktverordening aan te passen. Maar dit is een zorgvuldig proces, waarbij de belangen van de markt voldoende gewaarborgd dienen te worden. Dat kost tijd dus een tijdige vergunningsaanvraag is van groot belang.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2007)

Acteurs in Dickens kostuums in 2007 in het Stadshart


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Kerstfeest en samenzang in het Oude Dorp van Amstelveen in 2011


Wij kunnen en willen dit alleen als daadwerkelijk een aanvraag wordt ontvangen van de organisator van de kerstmarkt. Wij hebben hiervoor een scherpe deadline gesteld, uiterlijk 24 augustus 2015, om alles goed te kunnen regelen. Helaas hebben we tot heden nog geen aanvraag binnen. Vooralsnog blijft het onzeker, of de kerstmarkt er komt. We hopen desondanks, dat de initiatiefnemers tijdig een vergunningsaanvraag doen zodat we in december met z’n allen kunnen genieten van een mooie en gezellige kersmarkt.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Kerstliederen, soul, gospel, pop, de zangeressen konden alle stijlen aan in het Oude Dorp van Amstelveen in 2011


Herinrichting Stadsplein

Onlangs hebben de gemeente en Unibail-Rodamco een Memorandum van Overeenstemming bereikt over het Stadshart. Hierin is een aantal acties voor de korte termijn geformuleerd, waaronder de herinrichting van het Stadsplein. Graag informeren wij de woordvoerders hier nader over op dinsdag 25 augustus om 19.30 uur in het raadhuis (graag aan- melden via de griffie). Mocht de vergunningaanvraag voor de kerstmarkt dan binnen zijn dan geven we ook een korte toelichting op de aan te passen marktverordening.

Met vriendelijke groet,

Herbert Raat, wethouder Stadshart en Maaike Veeningen wethouder Economische ZakenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.