Bijgewerkt: 2 december 2022

Kerstsamenzang in Oude Dorp gaat gewoon door!

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
19-12-2012

Vorig jaar besloten ondernemers in het Oude Dorp van Amstelveen wat groter uit te pakken met de samenzang, al jarenlang een geliefd kerstmoment onder Amstelveners. Met kaarsen, chocolademelk, glühwein en tekstvellen zingen jong en oud gezamenlijk kerstliederen in een authentieke sfeer.

kerst Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Het Dorpsplein van Amstelveen is helemaal vol met de Kerst vierende mensen tijdens de samenzang in 2011


Meestal verzamelen ongeveer duizend Amstelveners zich op het Dorpsplein. Vorig jaar waren er voor het eerst meer professionele optredens in het dorp, omdat vanuit een aantal ondernemers de wens bestond de samenzang groter te maken. Dat leverde ook meer bezoekers op. Hoewel de organisatie dit jaar de vergunning op tijd, maar niet ver van tevoren aanvroeg, vreesde de gemeente een hoge opkomst, waardoor de samenzang zou moeten worden aangeduid als een groot evenement.

Dat is voor zowel ondernemers als gemeente een kostbare aangelegenheid, die bovendien een lange(re) voorbereidingstijd vergt. Wethouders Herbert Raat en John Levie zijn in overleg met de organisatie tot de conclusie gekomen, dat het oude vertrouwde traditionele karakter van de samenzang dit jaar het best bij de samenzang het past. Ze zijn blij, dat de samenzang gewoon doorgang vindt. „De samenzang is een fantastisch Amstelveense traditie," zo lieten de wethouders in koor weten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.