Bijgewerkt: 27 februari 2024

Kettingbotsing op de A9

Nieuws -> Politie

Bron: Amstelveenweb.com
14-09-2007

Op vrijdagochtend 14 september 2007 om 11:30 werden de politie en brandweer gealarmeerd in verband met een kettingbotsing op de rijksweg A9 tussen Amsterdam en Holendrecht op de hoogte van Ouder-Amstel.

A9 file Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Grote file op de A9 door de kettingbotsingDe hulpdiensten hebben zes voertuigen aangetroffen, onder andere twee vrachtwagens. Later is een vrachtwagen in brand gevlogen, wat de situatie nog ingewikkelder maakte. Drie zwaargewonden werden met de traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht en verder waren nog twee mensen lichtgewond geraakt.

Door het ongeval is de A9 geblokkeerd en staan rondom Amstelveen grote files.


Update 16 uur:

Volgens de woordvoerder van het KLPD (Korps Landelijke Politiediensten), bij de aanrijdingen was ook een hond overreden, wat eventueel de oorzaak van de kettingbotsing was. Waarschijnlijk ging de hond de snelweg oversteken en de eerste automobilist heeft plotseling geremd om niet met de hond te botsen en de voertuigen achter deze auto konden niet meer stoppen.

Na even 14:30 werd de A9 weer door het KLPD vrijgegeven en het verkeer komt weer op gang.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.