Bijgewerkt: 29 maart 2024

Kinderafdeling ziekenhuis overladen met cadeaus

Nieuws -> Informatief

Bron: Ziekenhuis Amstelland
21-02-2008

Deze week (08-2008) ontving de kinderafdeling van het Amstelland Ziekenhuis een enorme stapel cadeau’s uit handen van twee Amstelveense buren. Aan de gift ging een zeer bijzondere inzamelingsactie vooraf.

De nazomer 2007 was in volle gang toen buren Ron Breij en Theo Zitvast het idee kregen een iglo van piepschuim te bouwen. 'Zomaar, omdat dat ze leuk leek.' Dat daarmee het begin van een prachtig plan werd geboren, wisten ze toen nog niet.

In de loop van de winter besloten ze een nacht in de iglo te gaan slapen. Maar niet zomaar: ze wilden zich laten sponsoren voor een goed doel.

Ziekenhuis Amstelveenweb
(Ziekenhuis Amstelland - 2008)

Aan het zevenjarige patiëntje Tomka was het de eer het eerste pakje open te maken. Theo Zitvast (midden) en Ron Breij (rechts) kijken lachend toe


De overnachting werd gecombineerd met een buurtbarbecue die georganiseerd werd door buurman Michael Arentsen. Keurslager Fred van Ingen, kapsalon Haircreations en de C1000 aan de Lindelaan leverden een bijdrage voor het feest. De overige buren van het Wijnmalenplantsoen en het Lindbergplantsoen, vrienden, collega's familieleden en kennissen steunden het project financieel. Na een nacht in de kou kon de balans worden opgemaakt: de (toch wel) slapeloze nacht had ze 1650 euro opgeleverd.

Ron en Theo gingen op zoek naar een goed doel en kwamen uit bij de kinderafdeling van het Ziekenhuis Amstelland. De twee informeerden of er ergens behoefte aan was. 'Een dvd-speler zou fijn zijn', was het bescheiden antwoord. Ron en Theo gingen met deze wens naar Blokker in Westwijk en kwamen terug met in totaal dertien dvd-spelers, 125 dvd's, speelgoed, een laptop en een webcam. Theo: 'Thuis hebben we alle cadeau’s ingepakt. Dat was nog een heel werk! Toen mijn vriendin de stapel zag, raakte ze helemaal ontroerd. Het is toch ook echt geweldig dit te kunnen geven.'

Medewerkers en personeel van de kinderafdeling waren dolgelukkig met alle cadeau’s. De kinderen zijn niet langer aangewezen op oude videobanden en cassettes: alle apparatuur is in één gift gemoderniseerd. Aan het 7-jarige patiëntje Tomka was de eer het eerste pakje open te maken.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.