Bijgewerkt: 26 mei 2024

Kinderboekenweek 2018 in de Bibliotheek Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
29-09-2018

De Kinderboekenweek wordt elk jaar in oktober gehouden. Tijdens het tien dagen durende evenement zijn er in het hele land allerlei activiteiten rond het kinderboek. Op grote schaal haken bibliotheken, het onderwijs, boekhandels en culturele centra hierop in. Het jaarlijks wisselende thema van de Kinderboekenweek dient als leidraad bij de organisatie van de vele activiteiten. In 1954 organiseerde de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek CPNB de eerste Kinderboekenweek.

Van 3 t/m 14 oktober 2018 is het weer Kinderboekenweek. De Kinderboekenweek staat in het teken van Vriendschap. Vriendschap is diep verankerd in de jeugdliteratuur. Echte vriendschap kent geen scheidslijn, een mooi thema voor dit jaar met als motto Kom erbij! De Bibliotheek Amstelland organiseert een aantal leuke activiteiten voor kinderen die goed passen bij dit thema, kom jij samen met je vriend langs?

Kinderboekenweekactiviteiten. Tosca Menten – Knotsknetter . Denk je nou echt dat Tosca (beroemd van Dummie de Mummie) al haar verhalen zelf verzint? Wel nee! Dat doen al die personages in haar hoofd. In een muzikale voorstelling vol grappen en grollen laat ze hen opdraven. Zing en jodel keihard mee! Een onvergetelijk Boekenfeest i.s.m. Boekhandel Libris Venstra. Zaterdag 6 oktober 2018 van 11.15 - 12.15 uur in Bibliotheek Amstelveen Stadsplein. Leeftijd 7+Pim & Pom – Het Feestelijke Fiepboek. Een ochtend vol muziek en vrolijke liedjes. Hoe doe je dat eigenlijk, een knal feest geven? De twee beroemde poezen Pim & Pom hebben er hun pootjes vol aan. Als dat maar goed uitpakt... Aan de hand van een groot 3D Pop-Up boek worden de kinderen meegenomen in de wereld van deze twee vrienden. Zaterdag 13 oktober 2018 van 10.15-10.50 uur in Bibliotheek Aalsmeer. Leeftijd 3+. Kosten per voorstelling: € 4 (leden) € 8 (niet-leden). Kaartjes via www.debibliotheekamstelland.nl of in één van de Amstelland Bibliotheken. Wees er op tijd bij, er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Kinderboekenkrant Er zijn duizenden leuke, spannende, grappige, mooie of ontroerende boeken geschreven. Hoe vind je jóuw boek in dat immense aanbod? De Kinderboekenkrant® biedt voor 6-12-jarigen een helder overzicht van de leukste boeken die er te vinden zijn. Hij staat vol tips, weetjes en achtergronden over kinderboeken en schrijvers. Haal vanaf 3 oktober een gratis exemplaar in de Bibliotheek Amstelland.

Kinderboekenweekgeschenk en Prentenboek 2018. Jozua Douglas schreef dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk: De eilandenruzie. Een fantastisch nieuw avontuur met de kinderen van de knotsgekke president Pablo Fernando van Costa Banana. Milja Praagman maakte het prentenboek Kom erbij. Een heerlijk kijkverhaal voor de kleintjes. Tijdens de Kinderboekenweek krijg je het geschenk cadeau van je boekhandel bij besteding van ten minste € 10 aan Nederlandstalige kinderboeken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.