Bijgewerkt: 18 oktober 2024

Kinderburgemeester van Amstelveen Milanka is op zoek naar opvolger

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
17-06-2024

Frank Berkhout (D66) wethouder van Onderwijs en Jeugd en kinderburgemeester Milanka waren op vrijdag 14 juni 2024 op bezoek bij groepen 6,7 en 8 van basisschool De Linde. Ze zijn namelijk op zoek naar nieuwe leden voor de kinderraad. Alle kinderen van Amstelveense basisscholen uit groep 6 en 7 kunnen zich opgeven tot 1 juli. Als ze gekozen worden, komen ze in de kinderraad van 2024-2025. En één van hen wordt zelfs de nieuwe kinderburgemeester!

“Als wethouder ben ik altijd benieuwd naar de ideeën van kinderen. Zij kijken vaak nét even anders tegen onderwerpen aan. Daarom vinden wij het in Amstelveen belangrijk om een kinderraad te hebben die meedenkt en ook zelf thema’s op de agenda zet” - zegt wethouder Berkhout. “Het liefst hebben we van iedere bassischool in de stad een kind in de kinderraad. Vervolgens wordt uit deze kinderraad de nieuwe kinderburgemeester gekozen. Milanka heeft het dit jaar fantastisch gedaan. Ze is veel met de burgemeester en mij op pad geweest. Ik ben benieuwd wie haar gaat opvolgen.”

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2024)

Frank Berkhout (D66) wethouder van Onderwijs en Jeugd en kinderburgemeester Milanka waren op vrijdag 14 juni 2024 op bezoek bij basisschool De Linde

Wat doet de kinderraad? De kinderraad van Amstelveen komt een aantal keren per jaar bij elkaar. Tijdens de eerste bijeenkomst kiezen de kinderraadsleden een thema dat belangrijk is voor kinderen. Het thema van de kinderraad van dit jaar was ‘verschillende culturen vieren’ en de kinderraad van vorig jaar maakte zich sterk voor het thema ‘iedereen mag zichzelf zijn’. De kinderraad gaat ook op werkbezoek bij een organisatie die te maken heeft met het gekozen thema. De kinderen werken dus aan een écht project. Daarnaast adviseren ze wethouders over verschillende onderwerpen.

Wat doet de kinderburgemeester? Net als de kinderraad wordt er elk jaar een nieuwe kinderburgemeester gekozen. De kinderburgemeester is het gezicht van de kinderraad en vervult ceremoniële taken. Zoals lintjes doorknippen, een boek overhandigen tijdens de Kinderboekenweek en Sinterklaas ontvangen. Ook moet de kinderburgemeester wel eens een interview geven of een toespraak houden, bijvoorbeeld tijdens de herdenking op 4 mei.

Opgeven? Alle Amstelveense kinderen uit groep 6 of 7 kunnen zich opgeven tot en met 1 juli 2024. Dit kan door een kort filmpje te maken over jezelf en je ideeën en waarom je in de kinderraad wilt of kinderburgemeester wilt worden. Kijk voor meer info op www.amstelveen.nl/kinderburgemeester Eind juli wordt bekend gemaakt wie in de kinderraad komt en wie zichzelf een jaar lang kinderburgemeester mag noemen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.