Bijgewerkt: 2 december 2023

Kindercampus King won scholenproject 'Plek onder de Zon' Amstelland

Nieuws -> Kerk

Bron: Lutherse Gemeente Amsterdam
14-06-2016

Op 13 juni 2016 was de finale van het milieuproject 'Plek onder de zon' voor basisscholen in de regio Amstelland en Meerlanden. De Amstelveense Kindercampus King kreeg de 1e prijs voor de uitvinding van een Wereldboom. De bovenbouwleerlingen van deze school presenteerden hun, op zonnepanelen werkende, Wereldboom met als motto ‘energie voor alle werelddelen’.

Wethouder Jop Kluis uit Aalsmeer, die onder meer duurzaamheid en milieu in zijn portefeuille heeft, reikte de prijzen uit. De 2de en 3de prijs gingen naar de Oosteinder uit Aalsmeer. De twee deelnemende bovenbouwgroepen van deze school presenteerden een veelzijdig Watermonster en de ventilerende Zonnilator.

Foto Amstelveen
(Foto Lutherse Gemeente Amsterdam - 2016)

De Amstelveense Kindercampus King kreeg de 1e prijs voor de uitvinding van een Wereldboom


Zonne-energie: in ontwikkelingslanden en in eigen straat. Alle bovenbouwgroepen kregen in de afgelopen weken les over verschillende aspecten van zonne-energie. Ze verdiepten zich in de betekenis van duurzame energie zowel in de eigen omgeving als voor kinderen in ontwikkelingslanden. In het project ontdekken leerlingen de kracht van de zon. Leerlingen zetten zelf een op zonne-energie bewegende zonnebloem in elkaar. Ze leerden hoe zonne-energie juist in ontwikkelingslanden –met als voorbeeld Cambodja-  het verschil kan maken. De eindopdracht was om een eigen op zonne-energie werkende uitvinding te bedenken en deze te presenteren tijdens de finale.

Bijzondere samenwerking. ‘Plek onder de zon’ is een initiatief van Natuur- en Milieu Educatie Amstelland Meerlanden en ANMEC, ontwikkelingsorganisatie Picosol en de Amsterdamse Lutherse Diaconie. De Protestantse Kruiskerk was gastheer tijdens de feestelijke afsluiting en plaatselijk predikant ds Buitenwerf zat in de jury. De organisaties vonden elkaar op het inzicht, dat werken aan duurzaamheid alleen succesvol is als je het samen met anderen doet. En dat lerende schoolkinderen het verschil kunnen maken in de zorg voor onze aarde.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.