Bijgewerkt: 4 december 2022

Kinderen en leerkrachten van de 'Wending' verdienen beter

Nieuws -> Gemeente

Bron: Herbert Raat
15-04-2009

Door Herbert Raat (VVD)
Herbert Raat Amstelveen

Kinderen en leerkrachten van de school de Wending in Amstelveen zijn miserabel gehuisvest. Een tijdje geleden kreeg ik bericht van een betrokken ouder die me hierop wees. Afgelopen week zijn we met de hele gemeenteraad gaan kijken op deze school.

De Wending is een school voor Speciaal Basis Onderwijs. Onderwijs dus, aan een kwetsbare groep kinderen van Amstelveen. Al snel werd duidelijk dat de tranen je in de ogen springen als je ziet onder welke omstandigheden de kinderen les krijgen.

Wending Amstelveen
(Foto Herbert Raat - 2009)

Hanneke Docter-Evers, directeur van de school leidt de raadsleden rond. Naast haar staat D66 raadslid Rien Alink


De vloerbedekking ligt op enkele plaatsen los en is overal versleten, net als de houten trappen. De toiletten stinken. De sponningen rond deuren en ramen zijn beschadigd. Het plafond, bestaande uit latten en doek, is op een aantal plaatsen beschadigd; daar ziet men het doek in flarden naar beneden hangen. In een aantal lokalen stinkt het echt naar vocht en ongedierte.

Wending Amstelveen
(Foto Herbert Raat - 2009)

De Amstelveense raadsleden worden uitvoerig geïnformeerd. Vlnr.: Directeur Hanneke Docter-Evers, Paul Regouin (GroenLinks), Herbert Raat (VVD), Jaap Prent (BBA), Gerben Drost (PvdA), Marga van Herteryck (CDA) en Rien Alink (D66) naast de voetbaltafel


De Wending zit in het zogenaamde PIA programma ( nieuwbouwprogramma) en gaat bovendien fuseren met een andere SBO-school. De nieuwbouw staat in de planning, maar het daadwerkelijke bouwproces duurt al jaren. In de tussentijd is er sprake van achterstallig onderhoud op de (oude) school.

Alle raadsleden hadden veel vragen over de verantwoordelijkheid van het schoolbestuur (Amstelwijs) en over de planning van PIA. Het kan toch niet zo zijn, dat het bestuur Amstelwijs al jaren geen euro meer aan onderhoud van de Wending besteedt. Zeker als je weet, dat ze voldoende financiële middelen hebben. Ik kan me niet voorstellen dat directeur Ton Heijtel van Amstelwijs met deze situatie gelukkig is.

De Gemeendschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR) van ouders en de voorzitter van de Raad van Toezicht, Mevrouw. Mr. A. M. I. van der Does ken ik niet. Maar waarom nemen zij verantwoordelijkheid voor deze situatie op de Wending? Het zou goed en verstandig zijn als Amstelwijs (GMR, Bovenschools Management en de Raad van Toezicht) op korte termijn de ergste zaken aanpakt. De kinderen en leerkrachten verdienen dat.

Website: Herbert Raat weblogAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.