Bijgewerkt: 30 juni 2022

Kinderspeelplaats aan de Malandolaan in Amstelveen is geopend

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
10-07-2020

Aan de Malandolaan (Westwijk) en de Karel Doormanweg (Elsrijk) waren de speelplaatsen aan een opknapbeurt toe. Er was een nieuwe groenere inrichting nodig en de tegels en speeltoestellen moesten worden vervangen. De speelplaats aan de Malandolaan is inmiddels klaar en werd op vrijdagmiddag 10 juli 2020 feestelijk geopend samen met kinderen uit de buurt. In de plantsoenen wordt nog in het najaar nieuw struikgewas geplant.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Het houten speelobject is voor de opening al door de kinderen goedgekeurd


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Wethouder Floor Gordon houdt haar toespraakje voor alle kinderen uit de buurt
over de nieuwste kinderspeelplaats van Amstelveen
Floor Gordon (D66) wethouder Openbare Ruimte: 'Het mooie aan deze opgeknapte speelplaatsen is niet alleen dat ze er weer prachtig uit zien. De ontwerpen van de speelplekken en toestellen zijn samen met omwonenden tot stand gekomen. Aan de Malandolaan hebben we op initiatief van de bewoners een multifunctioneel speeltoestel en een duikelrek geplaatst. In overleg met de bewoners en het kinderdagverblijf aan de Karel Doormanweg is besloten om een natuurlijke speelplaats te bouwen met een groene uitstraling. Ik ben blij met het prachtige resultaat en bedank de betrokken bewoners en het kinderdagverblijf voor hun inzet.'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

De kinderen helpen wethouder Floor Gordon om de flyer af te scheuren en daarna kan het spel beginnen


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

IJssalon DaVinci is er natuurlijk ook met een ijscowagentje en deelden flinke ijsco's uit.
Voor de kinderen is dit eigenlijk populairder tijdens de opening dan het nieuwste houten speelobject van Amstelveen


De speelplaats aan de Karel Doormanweg heeft onder andere een groot houten parcours, een vogelnestschommel en een kruipbuis gekregen. De speelplaats is groener geworden door een bamboebos en de aanplant van zes forse bomen. De kinderen moeten helaas nog even wachten, want de nieuwe tegels worden naar verwachting na de bouwvak vakantie in augustus vervangen. Er wordt hard gewerkt om het ‘pannaveld’ wel al in de zomervakantie gereed te hebben. Met de bewoners is afgesproken dat er tijdens de uitvoering hekken blijven staan voor de veiligheid van de kinderen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.