Bijgewerkt: 25 juni 2022

Klachten over geluiden van 'vogels' bij expositie

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
20-05-2009

De gemeente heeft het volume van luidsprekers die vogelgeluiden maken onder het A9-viaduct over de Keizer Karelweg lager gezet. De geluiden klinken als onderdeel van de tentoonstelling 'De Zee'. Die bestaat uit posters die onder het viaduct hangen in de zogeheten Keizer Karel Galerie.

De zee Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Bezoekers van de tentoonstelling 'De Zee' onder het viaduct aan de Keizer Karelweg


Bewoners van de F. A. van Hallweg hoorden sinds het begin van de tentoonstelling de vogelgeluiden wel, maar wisten aanvankelijk niet, waar die vandaan kwamen. Ze merkten ook op dat echte vogels in hun omgeving zich anders gingen gedragen doordat er meer vogelpoep belandde op de ramen van serres. Na te hebben geklaagd bij de gemeente, is het volume van de vogelgeluiden verminderd. Toch blijven de bewoners ontevreden.

„In huis is het geluid verdwenen, maar als je buiten zit hoor je het nog steeds," zegt bewoner Boelsma. „Het is heel irritant. Het geluid is bedoeld als dat van meeuwen, maar aan het strand klinkt het toch echt heel anders."

Bewoners willen helemaal van de vogelgeluiden af. Zij vinden dat zij al genoeg lawaai onder­vinden van het verkeer op de A9 en de Keizer Karelweg, waar het de afgelopen jaren alleen maar drukker is geworden. De tentoonstelling duurt tot en met eind augustus 2009.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.