Bijgewerkt: 22 maart 2023

Kleinschalig skatepark komt op de Schweitzerlaan in 2023

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
13-07-2021

De gemeente Amstelveen besloten de locatie grasveld Legmeerdijk-Schweitzerlaan aan te wijzen voor de realisatie van een kleinschalig skatepark. Het voordeel van deze locatie is dat de bebouwing op een redelijke afstand van het skatepark is gelegen. De locatie is goed bereikbaar en het terrein is circa 1500 m² groot. Een multifunctionele inrichting van het terrein is mogelijk. Er is een goede aansluiting met het voetbalveldje en de jongerenontmoetingsplaats aldaar.

De ondergrond van het terrein is drassig is. Hiervoor wordt een geotechnisch onderzoek naar de draagkracht van de bodem uitgevoerd. De draagkracht van de ondergrond is naar verwachting te verbeteren. Het is nodig om extra aandacht te besteden aan  de beperkte sociale controle gezien de afstand tot de woningen. Hier besteden we extra aandacht aan in samenwerking met de wijkcoach, team Handhaving en de politie.

Foto Amstelveen
(Screenshot Google Maps - 2021)

Luchtfoto van de locatie van de nieuwe skatebaan in Amstelveen op een groene veld van 285 meter lang en 50 meter breed tussen de Legmeerdijk N231 en de Schweitzerlaan in Westwijk


Vervolgstappen. De werkgroep bestaande uit de initiatiefnemer, jonge skaters, wijkcoach, buurtsportcoach, ontwerper en medewerkers van de gemeente werken samen aan de uitwerking van het skatepark voor locatie Legmeerdijk. Er worden twee ontwerpen gemaakt. Amstelveners krijgen de mogelijkheid te kiezen uit twee ontwerpen via . In verband met de zorgvuldige zoektocht naar een definitieve locatie, de nog uit te voeren onderzoeken en een noodzakelijke wijziging van het bestemmingsplan is de oorspronkelijke planning een jaar vertraagd. Zoals het er nu naar uitziet, ziet de gemeente kans het skatepark begin 2023 op te leveren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.