Bijgewerkt: 25 juli 2024

KlikM voor plastic zakken

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
27-11-2012

Afgelopen zomer heeft de gemeente in verschillende straten in Amstelveen een proef gedaan met een ophangsysteem aan lantarenpalen voor plastic zakken, de zogenaamde KlikM's. Dit systeem voorkomt, dat zakken met plastic huisafval wegwaaien. Omdat de proef een succes was, heeft de gemeente besloten het systeem uit te breiden.

John Levie (BBA) wethouder Groen en Reiniging: “Bewoners in de proefgebieden hebben volop gebruik gemaakt van de KlikM’s. Daarom hebben we besloten begin 2013 KlikM’s te plaatsen op de doorgaande wegen, waar de wind het meeste vat heeft.

Bewoners kunnen ook zelf een verzoek bij de gemeente indienen voor het plaatsen van KlikM’s in hun straat. Als bewoners hun plastic scheiden, doen wij ons best, dat het geen rommel op straat wordt.” Op de gemeentelijke website www.amstelveen.nl. is te zien, waar al KlikM’s staan en waar ze worden ze geplaatst. Bewoners kunnen een verzoek indienen bij de gemeente via 020 540 4911.

De inzameling van plastic afval stijgt nog steeds. Dat past bij het beleid van de gemeente, dat gericht is op het verhogen van het hergebruik van afval. De gemeenteraad wil, dat in 2015 minimaal 55% van het huishoudelijk afval in Amstelveen wordt hergebruikt. In 2011 bedroeg dat percentage 48%.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.