Bijgewerkt: 24 februari 2024

Klimaatveranderingen volgen in Google Earth

Nieuws -> Natuur

Bron: Google Inc.
26-09-2009

Verken de potentiële effecten van de klimaatverandering op onze planeet Aarde en vind informatie over eventuele oplossingen en aanpassingen, vóór het klimaat van de VN-conferentie in Kopenhagen in december (COP15) met Google Earth.

Aarde Amstelveen
(NASA /Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Een hot item van deze tijd: de verwarming van de Aarde


COP15?

De Verenigde Naties organiseert het 'Conference Of Parties' en het wordt tussen 7 en 18 december 2009 gehouden in het Deense hoofdstad Kopenhagen, waar de tijdens de bijeenkomsten de vele wereldleiders het Kyoto protocol proberen te verbeteren, in verband met de snelle klimaatveranderingen op Aarde.

Google Earth

Met Google Earth en met de medewerking van milieuactivist Al Gore worden verschillende scenario’s op de tijdlijn geplaatst vanaf 1800 tot 2130, dus 330 jaar lang is het mogelijk het eeuwenlange proces te volgen. Klik op de afspeelknop, om het verschillende thema‘s te bekijken, maar u kunt deze reizen ook bekijken op YouTube. Thema’s: Confronting Climate Change with Al Gore, IPCC High Emissions Scenario (IPCC: Intergovermental Panel of Climate Change) en IPCC Low Emissions Scenario.

Heeft u nog geen Google Earth? Hier kunt u het downloaden. Verder onderzoek naar de IPCC-scenario’s? Hier downloaden ze naar Google Earth. Lees meer en 'Raise Your Voice' over klimaatverandering op de YouTube-COP15 channel! Laat uw stem aan de wereldleiders horen tijdens COP15 - de meest belangrijke klimaatconferentie in het decennium. Lees meer over het thema op Wikipedia: Opwarming van de AardeAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.