Bijgewerkt: 21 september 2021

Klimmen naar kruishoogte in de bibliotheek

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
22-03-2014

Men neme: een rugzak, een paar wandelschoenen, een pelgrimsstaf én een humoristische en chagrijnige blik op je medewandelaars. Ziedaar Klimmen naar Kruishoogte van Tosca Niterink (bij het grote publiek vooral bekend van Theo en Thea), een boek dat inmiddels toe is aan zijn derde druk.

Foto Amstelveen
(Foto WildLiveAdventures - 2014)

Anita Janssen (l) en Tosca Niterink


Dit succes heeft er mede toe geleid, dat er nu ook een voorstelling is op basis van het boek. Op woensdag 9 april 2014 kunt u getuigen zijn van deze toch wel aangenaam hilarische voorstelling in bibliotheek Stadsplein Amstelveen. Tosca leest voor uit eigen werk en dans- en wandelpartner Anita Janssen zorgt voor audiovisueel geschut.

Foto Amstelveen
(Foto WildLiveAdventures - 2014)

Tosca Niterink (r) en Anita Janssen in 'Klimmen naar kruishoogte'


In het boek Klimmen naar Kruishoogte geen ingetogen religieuze inzichten, of geitenwollen innerlijke zoektochten. Het is het adembenemende, persoonlijke, doldrieste en zeer filosofische verslag van een uitputtende voetreis die begint in Granada en dwars door het barre, eenzame, verzengend hete Spanje omhoog klimt naar Santiago de Compostela.

Een reis langs bergen en dalen, met potloodventers, zonnebrilnegers en andere vreemde types. Met een verrukkelijke ironie vertaalt Tosca Niterink, wat ze heeft gezien en heeft meegemaakt. Woensdag 9 april 2014 in bibliotheek Stadsplein. Tijd 20.15 - 22.00 uur. Prijs € 12,50 en voor pashouders €10,- De voorverkoopkorting is €1,- Kaarten via www.debibliotheekamstelland.nl , of in een van de Amstelland bibliotheken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.