Bijgewerkt: 25 juni 2022

Knutselmiddag, iPad café, spelen met taal en de onderwereld in de bibliotheek

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
07-06-2015

Ontwerp het mooiste plein

Zaterdag 13 juni 2015 is de 10e editie van de 'Dag van de Bouw'  en die laat bibliotheek Westwijk niet ongemerkt voorbij gaan. Het plein voor de bibliotheek is nu nog een grote bouwput, maar dat wordt straks helemaal anders en de bibliotheek blijft gelukkig gewoon bereikbaar.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Het Westwijkplein op 17 mei 2015


Tijdens de Dag van de bouw kan je met elkaar je eigen mooie plein in elkaar knutselen. Huizen, winkels, bomen en terrasje… we gaan het allemaal zelf maken. Schuif gezellig aan en doe mee. Iedereen is welkom zolang er plaats is aan de knutseltafel. Na afloop zoeken we voor de werkstukken een mooie plek in de bibliotheek, zodat iedereen het plein kan bewonderen.

Doe mee en laat je fantasie de vrije loop. Samen maken we het mooiste plein van Nederland. Alle knutselkinderen zijn welkom van 11.30 uur tot 14.30 uur in de bibliotheek Westwijk. De toegang is gratis, reserveren is niet nodig. Informatie is ook te vinden op www.debibliotheekamstelland.nl


iPad café voor beginners

Heeft u een iPad in gebruik, of wilt u er graag mee aan de slag, maar bent u er nog niet zo handig mee? Dan is het iPad-café bij de bibliotheek echt iets voor u. Onder begeleiding van twee deskundige media-coaches wordt u op weg geholpen met uw iPad. Dankzij de duidelijke uitleg en diverse oefeningen wordt u snel een stuk wijzer. Uiteraard is er ook alle ruimte voor uw vragen. Het iPad café is specifiek bedoeld voor tablets van Apple®.

Foto Amstelveen
(Foto Bibliotheek Amstelland - 2015)

Oefenen met de iPad


Vrijdag 12 juni 2015 van 11.00 uur tot 12.30 uur in bibliotheek Stadsplein. Deelname kost € 8,-. Bibliotheekpashouders betalen € 6,-. De prijzen zijn inclusief een drankje. Kaarten zijn te koop in een van de Amstelland bibliotheken of op de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl


Ik zoek, ik zoek…Spelen met taal

Zondag 14 juni 2015, een week voor Vaderdag, komen dichters Hans en Monique Hagen speciaal naar de bibliotheek aan het Stadsplein met hun poëzie- en verhalenochtend. Geschikt voor alle kinderen met hun vaders en opa’s. Maar natuurlijk zijn moeders en oma’s ook van harte welkom om mee te zoeken naar nieuwe woorden, oude woorden, rijmwoorden en vieze woorden…

Hans Hagen vertelt een spannend verhaal en je gaat proberen de geheime taal van Jubilientje te ontcijferen. Het wordt een poëtische ochtend voor iedereen die houdt van spelen met taal. Heb je nog geen Vaderdagcadeau en wil hem echt verrassen? Neem vaders dan mee naar deze boeiende ochtend.

Foto Amstelveen
(Foto Amber Beckers - 2015)

Hans en Monique Hagen


Zondag 14 juni 2015 van 11.00 uur tot 11.45 uur in de bibliotheek Stadsplein. De toegang is vanaf €4,50 euro en een begeleider mag gratis mee. Geschikt voor kinderen in de leeftijd van 5 t/m 10 jaar. Kaarten zijn te koop in een van de Amstelland bibliotheken of online via www.debibliotheekamstelland.nl


Over de Amsterdamse onderwereld

Oud hoofdcommissaris Joop van Riessen en misdaadverslaggever Paul Vugts gaan op donderdag 18 juni 2015 het gesprek aan over de groep jonge Amsterdamse criminelen. Zij lichten o.a. de huidige rechterlijke problematiek en de geestelijke gesteldheid van deze groep door.

Al op jonge leeftijd groeide de groep uit van lastpakken tot zware misdadigers. Om niets worden vuurwapens gebruikt en de ene liquidatie lokt de andere uit. Hoe ging het mis met deze nieuwe generatie en…wat nu?

Foto Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2015)

Paul Vugts (1974) en Joop van Riessen (1943)


Paul Vugts is co-auteur van diverse bestsellers, waaronder De Endstra tapes en De oorlog in de Amsterdamse onderwereld. Oud commissaris Van Riessen werkte 41 jaar bij de Amsterdamse politie en schreef sinds zijn afscheid zes zeer goed ontvangen politieromans en is auteur van de nieuwe onthullende politieroman De IRT-infiltrant.

Dit gesprek wordt samen met Boekhandel Venstra georganiseerd in bibliotheek Stadsplein en begint donderdag 18 juni om 20.15 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. De toegang bedraagt € 5,- euro voor leden. Niet leden betalen € 7,50. Kaarten zijn te koop in een van de Amstelland bibliotheken of online via www.debibliotheekamstelland.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.