Bijgewerkt: 1 april 2023

Kodo, het geheim van de Samurai in het Amstelveens Poppentheater

Nieuws -> Poppentheater

Bron: Amstelveens Poppentheater
15-01-2016

Na 'Joris en de Draak' speelt poppenspeelster Ida van Dril (1983) opnieuw een spannende theatervoorstelling, waarin eeuwenoude thema's als moed, vriendschap en trouw zijn verpakt. Ze laat zich daarbij inspireren door het boek van Bert Kouwenberg ‘Kodo, de weg van de boog’. Regisseur is beroemd poppenspeler en verhalenverteller Fred Delfgauw.

Foto Amstelveen
(Bron Amstelveens Poppentheater - 2016)

De flyer van de voorstelling 'Kodo, het geheim van de Samurai'


De prachtige prenten van Mark Janssen uit het boek spelen een belangrijke rol. Als geen ander, weet hij de Japanse sfeer van hoge, kale bergen, brede, bevroren rivieren, tere bloesems en dreigende ninja’s op te roepen in een magisch spel van licht en donker. Door middel van de nieuwste projectietechnieken komen deze schitterende tekeningen op magische wijze op de vloer tot leven. Samen met tekst, spel en muziek versmelten ze en nemen je mee naar een hele nieuwe wereld. De wereld van Kodo en zijn avontuur.

Ida van Dril behoort tot de beste hedendaagse poppenspelers en won in 2014 met Joris en de Draak de prijs voor beste jeugdproductie op de Kinderparade. Te zien in het Amstelveens Poppentheater op zondag 24 januari 2016. Toegangsprijs: € 8,00. Aanvang 14.30 uur. Reserveren kan via 020-6450439; info@amstelveenspoppentheater.nl  of via www.amstelveenspoppentheater.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.