Bijgewerkt: 31 maart 2023

Koersballen in Wijkcentrum 't Buurtnest, Uithoorn

Nieuws -> Uithoorn

Bron: Conchita Willems
30-03-2015

Elke dinsdagmiddag van 13.30 - 15.30 uur wordt er Koersballen georganiseerd door vrijwilligers in 't Buurtnest aan de Arthur van Schendellaan 59, Uithoorn. Het spel bestaat uit een mat van 8 x 2 meter, 4 zwarte en 4 gele koersballen, een jack en een meetlint. De bedoeling van het spel is de koersbal (gele, of zwarte bal) zo dicht mogelijk bij de jack (kleine witte bal) te rollen.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2014)

Bowls, of koersbal is een precisiesport, waarbij het de bedoeling is, dat de spelers afgeplatte ballen, bowls, zo dicht mogelijk naar een kleinere doelbal laten rollen. Deze traditionele sport uit Engeland wordt sinds enkele decennia ook in Nederland beoefend


De bal is niet helemaal rond, waardoor deze bij het afremmen een curve (bocht) maakt. De mat is verdeeld in een aantal vakken en er wordt in twee richtingen over gespeeld. Bij aanvang van het spel staan beide spelers aan één zijde van de mat. De volgorde van spelers word vastgesteld aan de hand van voorgaande ranglijsten. De overige spelers zitten erom heen om zo het spel goed te kunnen volgen. Deelname is € 2,= per keer. De zaal is open vanaf 13.15 uur. U bent van harte welkom. Voor meer informatie kunt u bellen: 0297-591409Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.