Bijgewerkt: 14 augustus 2022

Koffieconcert door drie bijzondere musici in de Kruiskerk Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
16-10-2013

Op zondag 27 oktober 2013 wordt in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a in Amstelveen, vanaf 12.00 uur het maandelijkse koffieconcert  verzorgd door drie bijzondere musici: Andrea Wittchen, Jack de Bie en hun 12-jarige zoon Alexander de Bie.

Het belooft een gevarieerd en interessant concert te worden door een muzikale familie met werken voor jong en oud: een aanrader voor gezinnen met kinderen. Op het programma staat klassieke muziek van Bach, zowel van Johann Sebastian als van zijn zoon Carl Philip Emanuel, van Händel, Mozart en Rachmaninoff. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Iedereen is welkom vanaf 11.30 uur, koffie en thee staan klaar!

kruiskerk Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De Kruiskerk in Amstelveen


Andrea Wittchen is opera-, oratorium- en liedzangeres (sopraan). Zij is in Duitsland geboren, genoot haar opleiding in Noorwegen en Nederland, en volgde masterclasses bij gerenommeerde zangers, zangeressen en dirigenten. Zij zingt regelmatig op podia in binnen- en buitenland met een internationaal repertoire, waarbij ook minder bekende - Spaanse en Noorse - liederen worden gebracht. Bij kamermuziek is haar man Jack de Bie een van haar begeleiders.

Jack de Bie is pianist en kreeg zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij onder andere Theo Bruins. Hij treedt op in solorecitals en in combinatie met verschillende violisten en zangers.  In de Kruiskerk speelt hij behalve solowerk (Rachmaninoff) ook quatre mains met zijn zoon Alexander (Mozart) en begeleidt hij zijn vrouw Andrea Wittchen.

Alexander de Bie is nu 12 jaar en eersteklasser van het Vossiusgymnasium. Ook hij heeft op muziekgebied al een grote staat van dienst. Vanaf zijn 5e speelt hij piano, sinds zijn 6e ook orgel. Hij heeft les van de Westerkerk- en Haarlemse stadsorganist Jos van der Kooij en zit nu in vooropleiding en jongtalentklas van het Haags Conservatorium.

Hij trad op bij het grachtenfestival, in het Concertgebouw, in de Haarlemse Bavo, de Amsterdamse Westerkerk en op de televisie. In de Kruiskerk speelt hij orgel (o.a. een orgelconcert van Händel), quatre-mains met zijn vader en begeleidt hij zijn moeder.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.