Bijgewerkt: 25 juli 2024

Koffieconcert in de Kruiskerk Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
14-11-2012

In de Kruiskerk in Amstelveen is op zondagmiddag  25 november 2012 om 12.00 uur is een koffieconcert. Tijdens dit concert brengen Susanne Jaspers (viool), Eva Smits (altviool) en David Schlaffke op orgel en piano verschillende werken ten gehore van Bach, Mozart, Rheinberger, Reger en Bruch.

Vanaf 11.30 uur is er koffie, thee en limonade. De toegang gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Susanne Jaspers en Eva Smit zijn beiden violist in het Concertgebouworkest. Zij spelen naast hun werk voor het orkest ook graag kamermuziek en hebben een breed repertoire dat bestaat uit werken uit de renaissance en barok, de achttiende, negentiende en twintigste eeuw.

Kruiskerk Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2003)

De Kruiskerk in Amstelveen


Zij hebben opgetreden in diverse gerenommeerde concertzalen in Nederland en Duitsland. Dit concert spelen ze samen met David Schlaffke. David is organist in de Protestantse kerk in Amsterdam-Sloten, hij geeft regelmatig orgelconcerten en geeft orgellessen.

Programma voor deze middag:

Wolfgang Amadeus Mozart – duet voor viool en altviool in Bes-majeur (KV 424)

Joseph Rheinberger – Ouverture en fuga voor viool en orgel (Opus 150 nr.6)

Johann Sebastian Bach – Sonate nr.1 voor viool en klavecimbel in b- mineur (BWV 1014)

Max Reger – koraalcantate ‘Meinen Jesum laß ich nicht‘ (voor viool, altviool en orgel bewerkt door David Schlaffke)

Max Bruch – Nr 1, 2 en 8 uit acht stukken voor viool, altviool en piano (Opus 83)

Koffieconcert:datum: zondagmiddag  25 november 2012, 12.00 uur. Locatie: Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a, Amstelveen Vanaf 11.30 uur is er koffie, thee en limonade. Toegang gratis, na afloop vrijwillige bijdrageAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.