Bijgewerkt: 8 februari 2023

Koffieconcert met het Bindingkoor uit Aalsmeer in de Kruiskerk

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen/ Bindingkoor
20-05-2015

Op zondag 31 mei 2015 vanaf 12 uur wordt een feestelijk koffieconcert gehouden in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30a. Het concert wordt gegeven door het Bindingkoor uit Aalsmeer. Het koor bestaat 50 jaar en viert dat met een feestelijke uitvoering in Zuid-Amerikaanse stijl van de Misa a Buenos Aires. Mirjam Schreur zingt de sopraanpartij en Martin de Ruiter bespeelt de bandoneón.

Instrumentale medewerking (strijkers, piano) wordt verder verleend door het Capital Tango- septeto. De muzikale leiding heeft Henk Trommel, dirigent van het Bindingkoor en cantor-organist van de Kruiskerk. Het concert begint om 12.00 uur en duurt één uur. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Iedereen is welkom vanaf 11.30 uur, koffie en thee staan klaar. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

De Misa a Buenos Aires is een tango-mis met zijn swingende ritmes, is in 1996 geschreven door de Argentijnse componist Martín Palmeri, die zich in vele vocale en instrumentale composities heeft laten inspireren door de nuevo tango. Astor Piazzolla heeft de van oorsprong volkse tango gecombineerd met elementen uit de klassieke westerse muziek en uit de jazz en zo ‘de nieuwe tango’ laten ontstaan. Palmeri gaat in zijn voetsporen verder door de tango te fuseren met weer andere genres als opera, oratorium en mis.

Foto Amstelveen
(Bron Bindingkoor - 2015)

Het Bindingkoor uit Aalsmeer


Het Bindingkoor

Het Bindingkoor bestaat 50 jaar: dat gaat gevierd worden! Op zaterdag 30 mei 2015 worden er twee feestelijke concerten gegeven in de Doopsgezinde kerk, Zijdstraat 55 in Aalsmeer. Het eerste deel bestaat uit koorfavorieten van de afgelopen 10 jaar, waarin het kenmerkende brede repertoire tot uiting komt: Vroeg klassiek, Frans romantisch, geestelijke liederen van Huub Oosterhuis en prachtige popnummers: Gabriela's Song en de Pastorale. Bovendien zal klarinettiste Judith van der Plas enkele boeiende solostukken spelen.

Na de pauze wordt de sfeer Zuid-Amerikaans en voert het Bindingkoor o.l.v. Henk Trommel de Misa A Buenos Aires uit van de Argentijnse componist Martín Palmeri, ook wel Misatango genoemd. Het Septeto Capital Tango o.l.v. Martin de Ruiter op bandoleón en niet in de laatste plaats de vermaarde mezzosopraan Mirjam Schreur zullen u daarbij meenemen naar de prachtige muziek van deze top-componist die net als het Bindingkoor dit jaar zijn 50ste verjaardag viert.

Het wordt een belevenis, waar de koorleden enorm naar uitkijken. Elke zondag na de dienst zijn ook toegangskaarten verkrijgbaar in de Bindingzaal. Middagconcert: 16.00 uur (zaal open om 15.30 uur). Avondconcert: 20.15 uur (zaal open om 19.45 uur). Entree: € 12,50 (kinderen/jongeren t/m 18 jaar € 7,50). Wilt u erbij zijn (wie wil dat nou niet :-), dan kunt u nu alvast uw kaarten bestellen via de koorleden of via bindingkoor@gmail.com :

Wilt u s.v.p. duidelijk aangeven, of u naar het middag- of avondconcert wilt, en met hoeveel personen? Kaarten (à € 12,50) zijn ook verkrijgbaar bij 3 verkooppunten: Boekhuis Aalsmeer, The Read Shop in de Ophelialaan en Marskramer Kudelstaart en op 30 mei aan de zaal. Het belooft druk te worden, dus wees op tijd met uw reservering.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.