Bijgewerkt: 2 augustus 2021

Koffieconcert op 24 november 2013 in de Kruiskerk

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
13-11-2013

Concert 'Van de dood, de troost en een nieuw begin' in de Kruiskerk, zondag 24 november 2013, 12.00 uur

Een bijzonder koffieconcert wordt op zondag 24 november 2013 van 12.00 - 13.00 uur gehouden in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30A in Amstelveen. November is in en buiten de kerk de maand, waarin overledenen worden herdacht. In dit concert wordt muziek uitgevoerd die met het oog op de herinnering is gecomponeerd.

Faure Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2013)

Gabriel Fauré in 1905 gefotografeerd door Paul Nadar. Gabriel Urbain Fauré was een Franse componist, organist, pianist en docent. Hij was een van de belangrijkste Franse componisten van zijn generatie en zijn muzikale stijl beïnvloedde tal van 20e-eeuwse componisten


Centraal staat het requiem van Gabriel Fauré (1845 - 1924). Dit requiem wordt afgewisseld met moderne motetten van Herbert Howels en John Tavener. Het vocaal ensemble Voci Vivaci zingt onder leiding van Peter Ouwerkerk. Jeroen Koopman  en Annemarie van Dijk begeleiden op orgel en harp. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Iedereen is welkom vanaf 11.30 uur, koffie en thee staan klaar.


Bijeenkomst over veranderingen basisschool - middelbare school - Paaskerk Amstelveen

Voorlichtingsbijeenkomst voor ouders en opvoeders over de overstap van de basisschool naar de middelbare school en de veranderingen die daar bij komen kijken. Met de overstap van de basisschool naar de middelbare school verandert er veel voor gezinnen.

Paaskerk Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

De Paaskerk in Amstelveen


Een kind verandert van school en daarmee wordt een hele stroom van veranderingen in gang gezet. In dezelfde periode, waarin het kind overgaat naar een andere levensfase worden alle vertrouwde relaties die het kind had anders. Dit heeft niet alleen gevolgen voor het kind, maar ook voor de gezinssituatie.

Om u als ouder enig zicht te geven op de veranderingen die eraan komen wordt er op dinsdag 26 november 2013 een voorlichtingsavond georganiseerd door medewerkers van Stichting Leerlingbegeleiding Jan Steen. Op deze avond wordt ingegaan op:

-Schoolkeuze: hoe vind je de school die het best past bij jou kind?

-Puberen: een begrip, dat vaak in negatieve zin gebruikt wordt, maar dat niet hoeft te zijn.

-Planning en organisatie:  hoe kunt u als ouder de juiste voorwaarden creëren.

-Studietechniek: studeren kan op vele manieren, maar wat is de beste methode?

-Leerproblemen: een korte uitleg over een aantal veel voorkomende leerproblemen als dyslexie, AD(H)D, beelddenken en dyscalculie en over het gebruik van hulpmiddelen.

-Hoe kinderen te ondersteunen: hoe kunt u als ouder uw kind helpen bij het leren, terwijl u niet alle schoolstof zelf beheerst?

Na de presentatie is er gelegenheid om vragen te stellen, of verder te praten met één van de leerlingbegeleiders. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdagavond 26 november 2013 in de benedenzaal van de Paaskerk, Augustinuspark 1. Aanvang: 20:15 uur. De toegang is gratis.

Graag vòòr 20 november 2013 aanmelden bij Karel Vlieger, voorlichting@stichtingjansteen.nl .  Bent u wel geïnteresseerd, maar kunt u niet op deze avond?  Meld dit op bovenstaand e-mailadres. Mocht de bijeenkomst nogmaals worden georganiseerd, dan wordt u hierover geïnformeerd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.