Bijgewerkt: 14 augustus 2022

Koffieconcert op 27 januari in de Kruiskerk Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
16-01-2013

Zondag 27 januari 2013 om 12.00 uur vindt in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a, in Amstelveen een bijzonder concert plaats met werken van bekende, maar ook enkele onbekende meesters uit Italië uit de 16de tot de 18de eeuw.

trommel Amstelveen
(Bron Protestants Amstelveen - 2013)

Henk Trommel op het orgel, Hugo de Rodes Sanches speelt op theorbe en Leonard Trommel op cello


De uitvoerende musici zijn Leonard Trommel cello, Hugo de Rodes Sanches theorbe (een snaarinstrument uit de luitfamilie) en Henk Trommel (kist)orgel. Het gehele concert zal een klein uur duren. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Iedereen is welkom vanaf 11.30 uur, koffie en thee staan klaar!

frescobaldi Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2013)

Girolamo Frescobaldi (1583-1643) was een muzikant vanuit Ferrara, een stad in Emilia-Romagna, Noord- Italië, was een van de belangrijkste componisten van de klaviermuziek in de late renaissance en de vroege barok


Het trio speelt een afwisselend programma, dat de hele Italiaanse barok laat horen van 1600 tot halverwege de 18de eeuw. Uitgevoerd worden werken van Girolamo Frescobaldi; een virtuoos organist in de Sint Pieter in de tijd van Monteverdi; een Toccata voor theorbe van Alessandro Piccinini (rond 1600); twee Ricercares voor cello-solo en  een Sonate van voor respectievelijk theorbe, cello en orgel van Domenico Gabrielli (ca. 1650). Verder worden werken van Giovanni Salvatore (orgel) en van Bononcini, Vivaldi en Marcello voor cello en theorbe en orgel uitgevoerd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.