Bijgewerkt: 27 juni 2022

Koffieconcert 'van Bach tot Løvland' in Paaskerk Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
02-03-2016

Op zondag 13 maart 2016 om 12.00 uur geven Peter van Dongen, piano, en Jenny Stoeckart, saxofoon, een koffieconcert in de Paaskerk Amstelveen, Augustinuspark 1. Het programma loopt van Bach, van wie de Aria uit de Goldbergvariaties ten gehore wordt gebracht in een bewerking voor saxofoon en piano, via een aantal bekende filmmelodieën tot goed in het gehoor liggend werk van de Noorse componist Rolf Løvland en wellicht nog een stukje jazz. Het concert duurt ongeveer drie kwartier en de toegang is gratis. Vanaf 11.30 uur is iedereen welkom. Kijk voor meer informatie op www.paaskerk-amstelveen.nl

De componist Johann Sebastian Bach behoeft waarschijnlijk geen nadere toelichting, maar Rolf Løvland wel. Løvland geboren in 1955, die zijn muzikale opleiding ontving aan het conservatorium in Oslo. In de loop der jaren formeerde hij verschillende muziekgroepen en verwierf internationale bekendheid door zijn succesvolle composities voor het Eurosongfestival in 1985 en 1995. Van zijn hand is ook het vaak gezongen lied “You raise me up”.

Foto Amstelveen
(Foto C.J. Hoogenboom - 2016)

Jenny Stoeckart en Peter van Dongen in de Paaskerk


Jenny Stoeckart, geboren en nog steeds woonachtig in Amstelveen. Zij speelt vanaf haar achtste jaar saxofoon en heeft zowel privéles genoten als ook op de Amstelveense Muziekschool. Zij is begonnen op sopraansax. Later kwamen daar de alt- en tenorsax bij.  Inmiddels speelt zij naast haar werk in de gezondheidszorg in een orkest in Wilnis en valt zij af en toe in bij andere orkesten. Ook projectorkesten, spelen in ensembles, saxofoonkwartet en solistische optredens komen regelmatig op haar pad.

Peter van Dongen is in Amsterdam geboren en getogen. Van zijn achtste tot zijn 18de jaar kreeg hij aan de Muziekschool van het Amsterdams Conservatorium pianolessen van Kees de Wijs. Later volgde hij ook orgellessen bij de Haarlemse organist Teke Bijlsma. Naast zijn dagelijks werk als classicus aan de Bibliotheek van de Vrije Universiteit te Amsterdam begeleidde hij in de loop der jaren meerdere koren, solisten en ensembles. Nog steeds is hij vaste begeleider/repetitor bij een aantal koren in zijn woonplaats Amstelveen en in Aalsmeer en Voorburg. Ook begeleidt hij zondags op diverse plaatsen kerkdiensten op orgel, of piano.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.