Bijgewerkt: 19 april 2024

Koffieconcert van blokfluitensemble Seldom Sene in Kruiskerk

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
12-02-2014

Vijfhonderd jaar muzikale fantasieën

Op zondag 23 februari 2014 geeft het blokfluitensemble Seldom Sene een koffieconcert in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30A, aanvang 12.00 uur. Op meer dan 40 verschillende instrumenten, van sopranino's tot contrabasfluiten, ronde, cilindrische en vierhoekige fluiten, met barokke en met Duitse boring, worden werken uit vijf eeuwen blokfluitmuziek ten gehore gebracht. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Iedereen is welkom vanaf 11.30 uur, koffie en thee staan klaar.



Seldom Sene is een blokfluitensemble, dat vijf jaar geleden is opgericht en bestaat uit vijf jonge musici die allen hun opleiding gehad hebben aan het Amsterdams Conservatorium. Het spel van Seldom Sene wordt gekenmerkt door ritmische precisie, grote virtuositeit en complexiteit, en veel expressiviteit.

Met het indrukwekkend repertoire heeft het kwintet al vele internationale prijzen in de wacht gesleept. Het ensemble brengt muziek uit renaissance, barok en de twintigste eeuw. Het programma Praise of Music, 500 jaar muzikale fantasieën, is een selectie uit hun uitgebreide en gevarieerde repertoire. Fantasieën en improvisaties zijn hier de leidraad.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.