Bijgewerkt: 12 juni 2024

Kom in de kas trekt wederom meer dan 200.000 bezoekers

Nieuws -> Informatief

Bron: Groen Promotie
07-04-2014

Bleiswijk - Op zaterdag 5 en zondag 6 april 2014 bezochten zo'n 202.000 mensen Kom in de Kas, de landelijke open dag van de Nederlandse glastuinbouw. Alle bezoekers hebben genoten van bijzondere bloemen, prachtige pot- en perkplanten en gezonde groenten. De 37e editie van Kom in de Kas vond dit weekeinde plaats in 23 regio’s, verspreid over het hele land, en was wederom zeer succesvol. Opvallend was dat veel gezinnen met jonge kinderen de kassen bezochten.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Tienduizenden belangstellenden in het hele land trokken zaterdag en zondag naar de kassen. Ruim 200 telers en kwekers in 23 regio's openden hun deuren voor het publiek voor het publieksevenement Kom in de Kas. In de Bommelerwaard (Gelderland) lopen de kinderen met hun ouders mee in de kassen


Bij de 200 deelnemende glastuinbouwbedrijven toonden de vele vrijwilligers aan de bezoekers wat er allemaal komt kijken bij de teelt van een prachtige roos, heerlijke aardbeien, of een grote potplant, of kuipplant. Daarnaast waren er andere leuke activiteiten voor de bezoekers georganiseerd. Van het proeven van tomaten, komkommers en paprika, het maken van bloemstukjes en het potten van plantjes tot het vanaf grote hoogte bekijken van het glastuinbouwgebied.

Ideaal Kom in de Kas weer

Hoewel de weersverwachtingen voor het weekend wat minder waren, was de zaterdag een stralende dag en pakten veel mensen de fiets om naar de kassen te gaan. De zondag was minder zonnig, met af en toe een bui, maar dat kon de bezoekers niet deren, zij kwamen massaal op de kassen af.

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw en wordt gefinancierd door Dutch Produce Association, FloraHolland, Harvest House, Interpolis en Rabobank.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.