Bijgewerkt: 27 september 2024

Kom langs bij de asielopvang in Bouwerij Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
23-09-2024

Op zaterdag 28 september 2024 opent het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) in het kader van de jaarlijkse Burendag op meer dan 100 opvanglocaties in ons land haar deuren voor omwonenden en andere belangstellenden. Zo wil het COA laten zien dat azc-bewoners ook buren zijn. Op de opvanglocatie aan de Bouwerij 104 bent u tussen 13.00 en 16.00 uur van harte welkom om een kijkje te nemen.

Op de asielopvanglocatie aan de Bouwerij verblijven sinds begin dit jaar ongeveer 60 jongeren tussen de 15 en 18 jaar, zogenaamde alleenreizende minderjarige vreemdelingen (amv). Op de Open azc dag vertellen locatiemedewerkers van het COA en de jongeren u graag over het leven in een azc, hun dagelijkse bezigheden en hoe ze vertrouwd raken met de Nederlandse cultuur en taal. Ook samenwerkingspartners, zoals voogdij-organisatie Nidos, Vluchtelingenwerk en Jongerenwerk Amstelveen, zijn aanwezig. Uiteraard zijn er hapjes en drankjes.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2024)

Asielopvang aan de Bouwerij 104 in Amstelveen in de zomer van 2024. Op 23 januari 2024 kwamen hier 60 alleenreizende minderjarige jongens uit Lijnden

In de regio Amsterdam-Amstelland openen ook de opvanglocaties aan de Bloemgracht 179 en de Tafelbergweg 6 in Amsterdam hun deuren op Open azc-dag. Dit zijn, net als de locatie aan de Bouwerij, kleinschalige opvanglocaties voor minderjarige asielzoekers die wegens vervolging en/of oorlogsomstandigheden asiel aanvragen in Nederland.

Sinds 2015 organiseren het COA, de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), de Dienst Terugkeer en Vertrek (TenV) en VluchtelingenWerk op Nationale Burendag de Open azc dag. Op deze dag staan ontmoetingen tussen omwonenden en asielzoekers en de medewerkers die op deze locaties werken centraal.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.