Bijgewerkt: 26 mei 2024

Koninginnedag in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron:
17-04-2006

Om Koninginnedag goed te laten verlopen, zijn spelregels voor vrijmarkten opgesteld. Ook zijn er die dag wegen afgesloten. Voor het programma op Koninginnedag kunt u terecht op www.vnf-amstelveen.nl.

Sprankling crown Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

De fonkelende koninklijke kroonSpelregels vrijmarkten


*Het is niet toegestaan om verf of spuitbussen te gebruiken om plekken af te bakenen. Als u dat toch wilt doen, dan graag met plakband of witkalk dat u na afloop zelf moet verwijderen. Het afbakenen biedt uiteraard geen garantie op een plek.

*Enthousiaste gelegenheidsverkopers zijn deze dag van harte welkom op de vrijmarkten in Amstelveen. Professionele handel is deze dag echter niet toegestaan. Uitzondering hierop zijn verkopers van eetwaren in het bezit van een zogenaamde CRK-kaart. Zij moeten deze bij een controle kunnen laten zien.

*Het plaatsen van een biertap of het schenken van zwak alcoholische dranken is zonder vergunning niet toegestaan.

*Alleen vergunninghouders mogen elektronisch versterkte muziek laten horen. Voor de rest is dit niet toegestaan.

*Het is niet toegestaan om goederen op het viaduct Amsterdamseweg/A9 te verkopen.

Verkeersmaatregelen


Op 29 april zijn de volgende wegen afgesloten:Amsterdamseweg (van 06.00 – 22.00 uur)

Afsluiting vanaf de Burgemeester Colijnweg tot aan de kruising met de Keizer Karelweg (hoek Incassobank). Ook is doorgaand verkeer vanaf de Graaf Aelbrechtlaan en Molenweg richting de Amsterdamseweg niet mogelijk. U wordt met borden omgeleid. Bestemmingsverkeer wordt wel toegelaten.Rembrandtweg (van 06 – 22.00 uur)

De Rembrandtweg (ingang naar het Stadsplein) is voor alle voertuigen afgesloten.Amstelzijde

De Amstelzijde in Ouderkerk aan de Amstel is tussen de brug en Amstelslag afgesloten.


Openbaar vervoer


Het openbaar vervoer rijdt conform dienstregeling op zondag. De GVB lijn 66 zal dezelfde omleidingroute rijden als vorig jaar. Lijn 66 zal rechtdoor de Keizer Karelweg volgen en dan de Lindenlaan op gaan.


Vragen?


Heeft u vragen? Neem dan contact op met gemeente Amstelveen; mw. H. Waage. Telefoon (020) 540 46 00.


Programma:


KONIGINNENACH - op het Stadsplein Amstelveen Vrijdagavond 28 april 2006 om 22.00 uur

spetterende LASERSHOW

speciale VUURWERK effecten

gratis oranje soesjes

gratis oranje drankjes

knallende muziek

met de reeds bekende “Real Hot” Brass BandP60, Stadsplein – Koninginnenach –

Dancing Queen Part 5

Op vrijdag 28 april is in P60 de 5e editie van het altijd wervelende Dancing Queen feest met vertrouwde dj-feestbeesten Appelmoes, Ray-trio en Teddy B doorgaan tot de volgende ochtend, zodat je na afloop gelijk met je spullen op de vrijmarkt kan gaan staan.

De aanvang is 22.00 uur. Kaarten in de voorverkoop kosten 10 euro (exclucief reserveringskosten) en 12,50 aan de deur (mits voorradig)

Voor meer info: www.p60.nl

Uit elk huis een vlag! DAT IS PAS KONINGINNEDAG!


Koninginnedag 2006 op zaterdag 29 april:


Dit jaar wordt in Ontmoetingscentrum De Meent in Middenhoven om 10.15 uur het startsein gegeven voor de festiviteiten.

Officiële opening van Koninginnedag door

burgemeester mr. J.H.C. van Zanen,

gevolgd door het Wilhelmus.

PROGRAMMA’S

BUSTOUR VAN DE V.N.F.

- de ORANJEVERENIGING AMSTELVEEN


Op Koninginnedag maken we in gezelschap van genodigden met burgemeester mr. J.H.C. van Zanen een bustour langs diverse wijkcentra, zie het programma hieronder.Voor deze bustour kozen we een nostalgische bus van de firma Maarse & Kroon, ons nog wel bekend uit vroeger jaren…Het wordt een Oranjetocht met een Dixieland-orkest, we delen onderweg oranje ballonnen uit, oranje koek en snoep, en de burgemeester deelt prijzen uit aan winnaars en winnaressen!Na de officiële opening van Koninginnedag om 10.15 uur bij de Meent: • start om 10.45 uur vanaf De Meent

 • richting Westend in de Westwijk

 • vandaar om 11.45 uur naar het Oude Dorp

 • om 13.00 uur worden in Nes a/d Amstel de feestelijkheden


geopend door de burgemeester • om ca. 14.00 uur arriveren we in het Stadshart

 • vandaar gaat de bus om 15.00 uur naar Patria in Patrimonium

 • en om ca. 15.30 gaat de bus weer richting De Meent


ONTMOETINGSCENTRUM de MEENT,

Orion 3-5


Rond de Meent is er altijd een grote gezellige vrijmarkt. Kinderen en volwassenen spreiden ’s morgens vroeg hun kleedje uit en bieden van alles te koop aan. Iedereen kan zelf een plekje uitzoeken, de markt loopt vanaf de Meent helemaal naar winkelcentrum Middenhoven toe.Vanuit de Meent worden verschillende activiteiten georganiseerd

Hieronder volgt een overzicht van de verschillende activiteiten.10.00 tot 14.30 uur: Terras en smikkelkramen

Voor de Meent zetten we een gezellig terras uit waar u een lekker kopje koffie of een drankje kunt drinken. Rond het terras staan verschillende kramen opgesteld waar een sateetje, een broodje hotdog, een portie poffertjes of popcorn kunt kopen.

De viskraam en het IJs van Columbus zijn beide ook weer van de partij.10.15 tot 10.45 uur: Officiële opening van Koninginnedag 2006

Burgemeester Mr. J.H.C. van Zanen zal bij de Meent Koninginnedag 2006 officieel openen.

Muziekvereniging Kunst en Arbeid uit Uithoorn zal daarbij het Wilhelmus spelen.

Daarna zal de Burgemeester de eerste ronde van het Rad van Avontuur draaien.

De loten kosten € 1,00 voor 3 nummers en met die nummers doet u drie rondes mee.

10.00 tot 12.00 uur: Spijkerbroek hangen

Wie kan het langste blijven hangen aan de broekspijpen van een spijkerbroek?

Er is een klassement t/m 9 jaar, één t/m 16 jaar en één vanaf 17 jaar. Dus vaders, moeders, opa’s en oma’s komt u het ook eens proberen. Het spijkerbroek hangen is opgesteld op het parkeerrondje voor de Meent. De “langst hangende” onder de jongeren belonen we met een AJAX-shirt en wie van de groep vanaf 17 jaar het "langste hangt" krijgt een stoer T-shirt.10.00 tot 14.00 uur: Stormbaan

Op de vertrouwde plek bij de apotheek ligt weer de stormbaan. Kinderen kunnen zich daarop voor € 0,50 naar hartelust uitleven.10.30 tot 11.15 uur: Theatervoorstelling “Mijn broek is een krokodil” in de grote zaal van de Meent

Ben jij ooit geknuffeld door je broek? Gezoend door je trui? Of heb je wel eens een spannend avontuur beleefd met je sokken? “Mijn broek is een krokodil” is een voorstelling over kleren die een zelfstandig leven leiden. Het verhaal wordt verteld door dans, tekst en Turks schimmenspel.

De theatervoorstelling is voor kinderen vanaf 2 jaar.

De kaarten zijn à € 3,50 vanaf 10 april te koop aan de balie van de Meent.10.30 tot 12.30 uur: Kinderspelletjes

Allerlei spelletjes voor kinderen vanaf 2 jaar. Kinderen kopen voor € 1,00 een spelkaart aan de kraam op het schoolplein van de Willem Alexanderschool en kunnen dan meedoen aan alle spelletjes, na afloop krijgen de kinderen tegen inlevering van een kaart een klein aandenken.Op verschillende tijden zal het Rad van Avontuur draaien

Vanaf het terras kunt u meedoen met de rondes van het Rad van Avontuur.

De loten kosten € 1,00 voor 3 nummers en met die nummers doet u drie rondes mee.

Voor kinderen draaien we ook af en toe rondes; dan kosten de loten € 0,50 voor 3 nummers en met die nummers doen ze dan ook 3 rondes mee.

De prijzen zijn beschikbaar geteld door verschillende winkeliers van de beide winkelcentra.11.15 tot 12.00 uur Playbackshow

Kom de song van je favoriete artiest/e playbacken op het buitenpodium. Er is een groot publiek aanwezig en het is elk jaar weer een grote happening.

De jury zal bepalen wie dit jaar het beste zijn of haar artiest/e heeft neergezet. Je kunt je tevoren inschrijven bij de balie van de Meent.12.00 tot 15.00 uur: Spuitwedstrijden door de jeugdbrandweer

Op het parkeerterrein aan de Willem Dreesweg organiseert de jeugdbrandweer, weer de jaarlijkse spuitwedstrijden voor kinderen. Alle kinderen kunnen met een echte brandweerspuit proberen een aantal zaken om te spuiten. Daarna ontvangen de kinderen een brandweer-oorkonde.13.00 tot 14.00 uur: Straattekenwedstrijd

Kinderen t/m 9 jaar kunnen meedoen aan een straattekenwedstrijd. Aan de kraam op het schoolplein van de Willem Alexanderschool kun je stoepkrijt ophalen waarna je in een vak een mooie tekening kunt gaan maken. De jury zal om 14.15 uur op het podium een prijs uitreiken voor de leukste en origineelste tekening.<13.15 tot 14.00 uur: Optreden van het koor “Ongekend Sentiment”

De Meent heeft al jaren lang twee koren in huis. Eén van de koren zal tijdens Koninginnedag een optreden verzorgen op het buitenpodium.

Het koor zingt Nederlands repertoire, dus kunt u met elkaar gezellig meezingen.Bij regen zal er binnen in de Meent feest gevierd worden. Natuurlijk kunnen we de vrijmarkt en de straattekenwedstrijd niet naar binnen verplaatsen, maar andere onderdelen wel.

In de sporthal zijn de kinderspelletjes, de stormbaan en het spijkerbroek hangen.

Op het podium in de ontmoetingsruimte is de Playback show, het rad van avontuur en het optreden van het koor.

Ook kunt u dan binnen genieten van een sateetje, een hotdog of een portie poffertjes.


WIJKCENTRUM WESTEND, Westwijkplein 309.30 uur: Spons gooien, voor Euro 0,10 kun je een natte spons gooien, kinderen altijd prijs. Spons gooien gaat door tot 13.00 uur. 10.00 uur: Grazy show, een wervelende jeugdshow vol actie, muziek en humor.11.00 uur: Drumband K.N.A.11.30 uur: Grazy show, een wervelende jeugdshow vol actie, muziek en humor.Terwijl dit alles speelt, kun je ook een kijkje nemen bij de kinderen op de vrijmarkt.Bij mooi weer is het terras geopend met gezellige muziek.

HET OUDE DORP

Het Oude dorp kleurt Oranje29 april 2006 belooft wederom een feestelijke Koninginnedag te worden in het Oude Dorp van Amstelveen.

Net als voorgaande jaren, waarvan bijgaande foto’s getuigen, hebben bewoners en ondernemers gezamenlijk weer tal van activiteiten georganiseerd voor jong én oud: • oranje-vrijmarkt

 • voor kinderen optreden van schminkattractie en ballonnenclown Snoepy van 11-15 uur

 • Kinderkleien bij potterie “Het Oude Dorp” vanaf 12 uur

 • Optredens van DJ Overmars, Edo en Eddy Walsh bij café ’t Zijspoor vanaf 12 uur

 • Live muziek en barbecue bij restaurant Buenos Aires vanaf 12 uur

 • Culinaire verrassingen bij restaurant Sagar Royal, Royal San Kong en Salt ’n Pepe

 • Koninginnedagwedstrijd: Maak een feestelijke, leuke of gekke foto van koninginnedag 2006 in het Oude Dorp en mail dit aan info@oudedorp.net Inzendingen worden gepubliceerd op www.oudedorp.net

  Onder de inzenders wordt tevens een dinerbon (twv € 100,00) verloot, te besteden vóór eind juli 2006 bij één van de horecaondernemers van het Oude Dorp.


Stichting Oranje Comité "Prinses Beatrix" te Nes a/d Amstel

VOOR PIRATEN EN ANDERE ZEESCHUIMERSOp zaterdag 29 april worden alle piraten en andere zeeschuimers, die de leeftijd van 14 jaar nog niet hebben bereikt, opgeroepen om zich te melden in Nes aan de Amstel. Vanaf 12.30 uur kunnen deze lieden zich melden in het roversnest “de Nesse” aan de Pastoor van Zantenlaan (omdat zeerovers toch nooit ergens voor betalen is dat hier ook niet nodig).Om 13.00 uur zal onder gebral van het volkslied de driekleur in top gehesen worden. Vervolgens zal onder aanvoering van roverhoofdman driebaard “de genadeloze” het dorp verkend worden. De vrouwen Nooit Tevree en Marjoho houden een kledinginspectie tijdens de verkenning, de meest opvallende verschijningen zullen rijkelijk beloond worden. Hierna, van 13.30 uur tot 15.00 uur, kunnen alle lieden de tien proeven van bekwaamheid afleggen. Aansluitend zal bekend gemaakt worden wie de beste zeeschuimers in de verschillende leeftijdscategorieën zijn. Ook zal de gehele inhoud van Ali baba’s grot worden verloot.Vanaf 16.00 uur kunnen alle landrotten aantreden voor het inmiddels wereldberoemde* Tonknuppelen.* in Nes aan de Amstel

STADSHART, Stadsplein

Ook dit jaar wordt er op zaterdag 29 april Koninginnedag gevierd in het Stadshart.

Het wordt één groot feest met het accent op kinderen.

Een greep uit de diverse activiteiten:

• Vrijmarkt

• Kinderspelletjes *

• Draaimolen• Luchtkussenfesstijn * met

- Paddenstoel

- Kasteel

- Piramide klimtoren

- Kinderspringen• Poffertjes

• Muziekoptreden

• Uitgebreid terras

En ook dit jaar weer het:

• Panna-bal toernooi * in een speciale Panna-bal arena.* tussen 11.00 en 16.00 uur(jongeren kunnen zich opgeven bij Stichting Cardanus 020 – 5 43 45 45)

Deze organisatie is een initiatief van: V.N.F., Cardanus wijkcentra en jongerenwerk en Café Du Monde.

BUURTVERENIGING PATRIA

presenteert op zaterdag 29 april Koninginnedag 2006In de Wilhelminastraat is de gehele dag een Kindervrijmarkt.Wij verzoeken u na afloop niets op straat achter te laten, maar te deponeren in de daarvoor geplaatste containers.Aan de Amsterdamseweg is geen Patria vrijmarkt!

Hier wordt u geacht uw spullen weer zelf mee te nemen en op te ruimen.NON-STOP PROGRAMMA VOOR HET HELE GEZIN

11.00 uur - 11.30 uur: Opening door de heer J. Meeuwis, voorzitter Patria, gevolgd door het spelen van het Wilhelmus door Muziekvereniging Bovenkerk met aansluitend een intermezzo.

11.30 uur - 12.30 uur: Koeimelken competitie

12.30 uur - 13.00 uur: Judo demonstratie

13.30 uur - 14.15 uur: Olifant ring werpen

14.15 uur - 15.00 uur: Stokkenvangen

15.00 uur - 15.30 uur: Bezoek Burgemeester J. van Zanen

15.30 uur - 16.00 uur: Aanvang Soundmix Playbackshow voor elke leeftijd. Deelname is gratis. Men dienst wel zelf voor eigen muziek te zorgen.

16.00 uur - 17.00 uur: Clown Peppino

17.00 uur: Vervolg Playbackshow + uitreiking prijzen.De dag wordt verzorgd door Michel Blom.

Op het feestterrein zullen de gehele dag de bekende pret-, eet- en dranktenten aanwezig zijn.

WIJKCENTRUM ALLEMAN, den Bloeyenden Wijngaerdt 1

09.00 - 12.00 uur : Vrijmarkt voor de kleinsten

Paardentram; blik gooien; schminken; goochelaar; accordeonist.

Bar, terras met drankjes en snacks, (gratis toilet).

Broodje falaffal.

STICHTING ORANJECOMITÉ,

Ouderkerk aan de Amstel


09.30- 12.30 uur : Kinderrommelmarkt aan de Amstelzijde en kleedjesmarkt in de Dorpsstraat.Er wordt een borg gevraagd van € 5,- p.p. om het opruimen te stimuleren!! Aanmelden alléén op 20 en 21 april, 19.00 - 21.00 uur via telefoonnummer: 06-12.133.888.

Festiviteiten in de Woon - Zorgcentra

Eén van de activiteiten die de V.N.F. op Koninginnedag organiseert zijn de optredens van artiesten in de Zorgcentra. Deze festiviteiten worden door de bewoners zeer op prijs gesteld. Ook dit jaar zullen zij weer kunnen genieten van onderstaande artiesten. Helaas kan vanwege de verbouwing geen optreden plaatsvinden in Verpleeghuis Groenelaan.

WZC Brentano,

Klaasje Zevensterstraat 67 : 14.30 uur Duo Joke en Jean

Huis aan de Poel,

Populierenlaan 21 : 14.30 uur Joop en Marijke

De Olmenhof,

Landtong 2 : 14.30 uur Viva Musica

WZC Nieuw Vredeveld,

Rembrandtweg 428 : 14.30 uur Harald Veenstra

Verpleeghuis Het Zonnehuis,

Laan van de Helende Meesters 12 : 19.00 uur Duo Joke & Jean

De Luwte,

Wimbledonpark 1 : 19.30 uur Harald Veenstra

WIJKSTEUNPUNT MOC

Lindenlaan 75 - 020-645 44 25


KoninginnedagbingoZaterdag 29 april 2006 wordt landelijk Koninginnedag gevierd.Desondanks organiseren we zondag 30 april een Koninginnedagbingo met appeltaart en oranjebitter!!Aanvang: 14.00 uur, deelnemerskaart kost € 5,=.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.