Bijgewerkt: 20 juni 2024

Koningsdag Thuis 2020

Nieuws -> Informatief

Bron: RVD/Gemeente Amstelveen
25-04-2020

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Hare Majesteit Koningin Máxima en Hunne Koninklijke Hoogheden de Prinses van Oranje, Prinses Alexia en Prinses Ariane vieren Koningsdag maandag 27 april 2020 thuis op Paleis Huis ten Bosch. Zij zullen vanuit daar op het platform www.koningsdagthuis.nl aanwezig zijn.

 De Koning zal rond 10.00 uur een korte boodschap uitspreken. Gedurende de dag worden beelden gedeeld van de viering van Koningsdag door het Koninklijk gezin middels televisie, de Nederlandse beeldbanken, berichten op de social media-kanalen van het Koninklijk Huis en dus ook het platform www.koningsdagthuis.nl. Om 16.00 uur sluit de Koning Koningsdag af door het glas te heffen tijdens de Nationale Toost. Vanwege de coronacrisis kon de viering in Maastricht dit jaar geen doorgang vinden (zie RVD-bericht nr. 52).

Foto Amstelveen
(Foto Koninklijk Huis - 2019)

Willem-Alexander (geboren op 27 april 1967 in Utrecht als Willem-Alexander Claus George Ferdinand), Prins van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg, is sinds 30 april 2013 Koning der Nederlanden. Hij nam het ambt over van zijn moeder Beatrix, die op die dag afstand deed van de troon


Koningsdag vieren we thuis in Amstelveen. Helaas kunnen we Koningsdag door de coronamaatregelen niet op de traditionele manier vieren. Ook in Amstelveen betekent dit dat er geen activiteiten zijn. Er mogen op 27 april 2020 geen vrijmarkten, optredens, evenementen of andere vormen van samenkomsten worden georganiseerd, ook niet voor kinderen. Ook spontane buurt- of straatborrels zijn niet toegestaan.

De regel is ook tijdens Koningsdag: blijf zoveel mogelijk thuis. De gemeente Amstelveen wil nogmaals benadrukken: organiseer niets vanuit je raam, balkon of tuin. We moeten voorkomen dat voorbijgangers of buren zich voor het huis op de stoep of op straat verzamelen en te dicht bij elkaar gaan staan.

Wat kan wel: zing het Wilhelmus vanuit eigen voordeur tuin of balkon, om 10 uur is het landelijke #Wilhelmus2020 moment. Proost vanuit je eigen huis met elkaar, doe spelletjes over de heg met buurkinderen, videobel met buren en familie. Maar blijf zoveel mogelijk thuis! Hou vol, want alleen samen krijgen we de coronavirus besmettingen onder controle!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.