Bijgewerkt: 29 november 2022

Koningsdag en Dodenherdenking, ook in Amstelveen dit jaar anders dan anders

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
20-04-2021

Het is niet anders. De coronapandemie is nog niet voorbij en de maatregelen gelden ook tijdens Koningsdag op dinsdag 27 april en Dodenherdenking op dinsdag 4 mei 2021. Net als vorig jaar rond deze tijd, is het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven.

Koningsdag. Ook dit jaar geen gezellige Koningsdag in Amstelveen. Op 27 april 2021 mogen er geen vrijmarkten, optredens, evenementen of samenkomsten worden georganiseerd, ook niet voor kinderen. Ook spontane buurt- of straatborrels zijn niet toegestaan. Organiseer ook niets vanuit uw raam, tuin of balkon waar mogelijk publiek op afkomt. We willen voorkomen dat voorbijgangers of buren zich voor uw huis op de stoep of op straat gaan verzamelen en te dicht bij elkaar gaan staan. En ook met Koningsdag geldt: u mag thuis maximaal 1 persoon ontvangen. Houd ook dan 1,5 meter afstand tot elkaar.


Ter herinnering de perfecte Koningsdag in 2014 in Amstelveen

Digitale talentenjacht.  De stichting Amstelveen Oranje wil deze Koningsdag niet ongemerkt voorbij laten gaan. Onder het motto Amstelveen kleurt Oranje organiseert de stichting een unieke digitale talentenjacht voor kinderen. Normaal laten veel kinderen op de traditionele vrijmarkt zien waar ze goed in zijn en verdienen daar ook nog een centje mee. Dit jaar kunnen kinderen dat digitaal doen. Het geld dat ze daarmee kunnen verdienen, is voor hun (sport) club of een goed doel.

Meedoen? Kijk op www. www.amstelveenkleurtoranje.nl hoe het werkt.

Gebruik voor de rest uw fantasie om er toch een leuke dag van te maken. En wilt u het bezoek van het koningspaar aan Eindhoven zien? Deze is te volgen via de NOS en via Koningsdageindhoven.nl

Dodenherdenking.
Ook Dodenherdenking op dinsdag 4 mei 2021 heeft een aangepast programma. Er is geen bijeenkomst bij het oorlogsmonument 'Aan Hen Die Vielen' aan de Amsterdamseweg in Amstelveen. Via de lokale media wordt aandacht besteed aan de kranslegging. ‘s Avonds is de Nationale Dodenherdenking op de Dam en om 20.00 uur zijn we twee minuten stil.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.