Bijgewerkt: 30 april 2024

Koningsnacht en Koningsdag in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Gemeente Amstelveen
17-04-2024

Koningsnacht en Koningsdag in Amstelveen
Op 26 april Koningsnacht en 27 april Koningsdag bruist het weer als vanouds in Amstelveen, met een gezellige mix van vrijmarkten en festiviteiten. In veel wijken in de stad worden activiteiten en vrijmarkten georganiseerd.


Op vrijdag 26 april 2024 vindt de aftrap plaats op het Stadsplein van 18.00 tot 23.30 uur. Amstelveen Oranje en de horeca van het Stadsplein organiseren dan Koningsnacht: een bruisend feest met een spetterende lasershow, diverse muzikale optredens en feestelijke activiteiten voor alle leeftijden. Op Koningsdag organiseert Amstelveen Oranje op verschillende locaties muziekoptredens bij verzorgingstehuizen en wijkcentra en deelt tompouces uit bij verpleeg- en verzorgingstehuizen. Kijk voor het volledige programma en de locaties van de vrijmarkten op: Amstelveen Oranje

Vier Koningsdag leuk, gezellig en veilig
De meeste festiviteiten vinden plaats op de Amsterdamseweg en in het Oude Dorp. Om ervoor te zorgen dat Koningsdag plezierig en veilig verloopt, geldt een aantal spelregels. Het gebied van de vrijmarkt is die dag afgesloten voor autoverkeer. Drukte en gezelligheid horen bij Koningsdag. Mocht het festiviteitengebied te druk worden, kunnen er veiligheidsmaatregelen ingezet worden zoals het beperken van toegang tot het gebied en de oproep ‘vol = vol’.

Autovrij genieten
Delen van de wijken Oude Dorp, Patrimonium, Keizer Karelpark west en Elsrijk worden tijdelijk afgesloten voor autoverkeer. Tussen 06.00 - 22.00 uur is het verboden om met voertuigen te rijden op de volgende wegen: Amsterdamseweg, Stationsstraat, Dorpsstraat, deel Graaf Aelbrechtlaan, Molenweg, de Burgemeester A. Colijnweg tussen Dorpsstraat en Laan Nieuwer- Amstel. Het festiviteitengebied wordt afgezet met hekken en bewaakt door verkeersregelaars.

Bereikbaarheid en afsluitingen
Inwoners van de op de kaart gekleurde gebieden kunnen op 27 april geen bezoek per auto ontvangen. Er kunnen geen taxi’s het gebied in en er worden geen ontheffingen verleend. Mocht het echt noodzakelijk zijn het gebied te verlaten per auto, dan is dit mogelijk aan de noordzijde via de Emmakade, ten westen van de Amsterdamseweg via de Oude Karselaan en ten oosten van de Museumspoorlijn via de Keizer Karelweg. Zie kaart.

Foto Amstelveen
(Gemeente Amstelveen - 2024)

Oranje = geen verkeer // Paars = alleen in/uitverkeer aanwonenden // Pijl = uitritten
Bruin = parkeren auto's // Donkerblauw = parkeren brom/fietsen

Kom te voet of met de fiets!!
Laat de auto en scooter thuis en kom zoveel mogelijk lopend naar de festiviteiten. Voor mensen met een beperking worden uitzonderingen gemaakt. Komt u met de fiets? Er zijn speciale fietsenstallingen bij: de Jan Benninghstraat en de parkeerterreinen bij Du Monde, het Kazernepad/KKC en Sporting Martinus.

Toch met de auto?
Volg de aanwijzingen op de borden voor parkeermogelijkheden, waaronder het Amsterdamse Bos bij de hockeyvelden, de parkeerplaats naast het Raadhuis, parkeerplaats Doorweg en de Q-park garages in het Stadshart. Houd rekening met drukte; een parkeerplaats kan vol zijn. Parkeer alleen op plaatsen waar het is toegestaan. De hulpdiensten moeten overal vrije doorgang hebben.

Foto Amstelveen
(Gemeente Amstelveen - 2024)

Koningsdag 2023 met burgemeester Tjapko Poppens

Spelregels vrijmarkten
Een gezellige vrijmarkt voor iedereen! Denk aan de regels, zoals het verbod op versterkte muziek en verkoop van etenswaren en alcohol zonder vergunning. Ook mag uit veiligheidsoogpunt niet verkocht worden op de weg en vluchtheuvels, het viaduct over de A9 en de Dorpsstraat tussen de Stationsweg en het Dorpsplein.

 Alle regels voor de vrijmarkt vindt u op: Amstelveen Oranje.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.